Tort Canet

Rețetă:

Glazură Gianduja
Mousse Gianduja
Gelatină de mandarine
Cremă de mandarine
Burete de mandarine
Asamblare

 

Glazură Gianduja

Ingrediente:

100 g frișcă lichidă

100 g sirop de glucoză

22 g foi de gelatină

800 g ciocolată Chocovic Zeylon

600 g pastă de migdale Chocovic

600 g gelatină rece neutră

Mod de preparare:

Se fierbe frișca lichidă, siropul de glucoză și foile de gelatină.

Se emulsionează ciocolata Chocovic Zeylon cu pasta de migdale Chocovic.

Se adaugă gelatina rece și se introduce în frigider cel puțin 6 ore.

Se folosește la 35oC.

 

Mousse Gianduja

Ingrediente:

125 g frișcă lichidă

125 g lapte

50 g gălbenuș de ou

225 g zahăr

10 g foi de gelatină

175 g ciocolată Chocovic Zeylon

100 g pastă de migdale Chocoiv

500 g frișcă bătută

Mod de preparare:

Se fierbe laptele, frișca lichidă, gelatina și zahărul. Când compoziția dă în clocot, se adaugă gălbenușurile de ouă.

Se încălzește la 84oC.

Compoziția se toarnă peste ciocolata Chocovic Zeylon și pasta de migdale Chocovic și se emulsionează.

Se răcește la 35oC, se adaugă frișca bătută în două părți.

 

Gelatină de mandarine

Ingrediente:

115 g zahăr

230 g piure de mandarine

30 g piure de lămâie

9 g foi de gelatină

5 g coajă de mandarine

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingrediente și se fierb.

Se lasă să se răcească, după care se spumează. Din spuma obținută, se adaugă 90 g în fiecare formă cu diametrul de 15 cm.

 

Cremă de mandarine

Ingrediente:

400 g piure de mandarine

150 g unt

125 g zahăr

10 g foi de gelatină

140 g ouă

4 g pectină NH

10 g zeamă de lămâie

1 păstaie vanilie Tahiti

3 g piele de mandarină

2 picături ulei esențial de mandarine

Mod de preparare:

Se amestecă o parte din zahăr cu pectină.

Se presară peste restul ingredientelor la o temperatura mai mică de 40oC.

Se aduce la fierbere.

Se toarnă 150 g în fiecare formă cu diametrul de 14 cm.

 

Burete de mandarine

Ingrediente:

120 g ouă

88 g zahăr

10 g miere

60 g frișcă lichidă

20 g suc de mandarine

75 g ulei de măsline

25 g ulei de floarea-soarelui

160 g făină

6 g praf de copt

30 g piele de mandarine

Mod de preparare:

Se emulsionează toate ingredientele în Thermomix.

Se introduc în frigider pentru 24 ore.

Se toarnă în formele cu diametrul de 16 cm.

Se coace la 170oC pentru 18 minute.

Se lasă la răcit, după care se decupează cu o formă cu diametrul de 14 cm și se taie felii subțiri de 1 cm.

 

Asamblare

Se introduce o folie acetat în forma cu diametrul de 16 cm.

Se toarnă o cantitate mică de mousse și se acoperă pereții formei cu ajutorul unei spatule.

Se adaugă stratul interior de spumă de mandarine urmată de crema de mandarine.

Se toarnă o cantitate mai mare de mousse și buretele de mandarine. Se congelează.

Se glazurează și se decorează.