Știri și noutăți din ediția lunii octombrie a revistei Brutarul-Cofetarul

Citiți despre noutățile, produsele furnizorilor prezentate în rubrica Știri/Noutăți a ediției lunii octombrie a revistei Brutarul-Cofetarul.

Puratos: Mimetic, noua generație de grăsimi nehidrogenate pentru laminare

Știai că, în viziunea consumatorilor din toată lumea, conceptul de viennoiserie franțuzească rămâne o referință importantă a calității produselor de patiserie proaspătă?

Produsele de viennoiserie franțuzească au ceva aparte. Sunetul crocant, aspectul auriu, straturile perfecte, aroma și gustul desăvârșite. Toate acestea te îndeamnă să închizi ochii și să te bucuri de experiența plăcută de a savura un croissant sau un pain au chocolat. Experții noștri din Belgia au invitat consumatorii locali să descrie și să evalueze nu mai puțin de 6 tipuri de croissante pentru a înțelege cât mai bine ce își doresc.

 

S-au conturat astfel elementele cheie pe care consumatorii le caută atunci când aleg produse de viennoiserie: să fie proaspăt copt, să aibă o textură crocantă, să nu lase peliculă de grăsime pe cerul gurii și să aibă un gust delicat de unt.

Este însă o provocare pentru clienții noștri să creeze produse de viennoiserie de calitate superioară pe o piață extrem de competitivă. Mimetic, noua generație de grăsimi nehidrogenate pentru laminare, cu adaos de maia din grâu, ce îmbină avantajele prelucrabilității margarinei în procesul tehnologic cu textura și calitatea untului în aplicațiile finale, fiind potrivit atât proceselor directe cât și în procesele congelate.

Mimetic oferă clienților noștri valoare adăugată, prin produsele finite de calitate superioară obținute datorită unei sinergii între grăsimile speciale, maia și o aromă unică.

 

Eurocas: Crema tartinabilă albă Joy

 

Crema tartinabilă albă Joy este o cremă aromată de culoarea alb-gălbui.

Utilizare:

  • ca atare sau în amestec cu crema vegetală spumată, pentru obținerea de creme folosite în cofetărie pentru prăjituri și torturi, glazurarea prăjiturilor și umplerea fursecurilor;
  • ca bază pentru obținerea de creme de fructe.

Ușor de preparat! Înlocuiește cu succes crema ganache albă!

 

Rețetă:

Crema tartinabilă albă Joy – 1000 g

Prontalluso – 750 g

Mod de lucru:

  • Se spumează crema vegetală Prontalluso, după care adăugăm crema tartinabilă albă Joy (să fie la temperatura camerei: 250C);
  • Se amestecă în continuare cu o spatulă, până la omogenizare completă;
  • Rezultă o cremă densă, stabilă.

 

 

Zeelandia: Chocolatier Cream and Cover – new cover in town!

Ne propunem să îmbunătățim în permanență experiența de consum și să oferim clienților noștri produse cu potențial pentru dezvoltarea propriilor afaceri. Plecând de la acest principiu noi, cei de la Zeelandia, am lansat Chocolatier Cream and Cover, o cuvertură din ciocolată care poate fi folosită și ca umplutură.

Pentru consumatorul final, beneficiul principal îl reprezintă gustul fin, dulce-amărui, de cacao.

Pentru cofetari, potențialul este uriaș: după glasare, Chocolatier Cream and Cover rămâne moale, cu suprafață lucioasă și uniformă, cu zero șanse să se crape la tăiere, chiar dacă produsul de cofetărie a fost supus la procesul de congelare/decongelare. Ca umplutură, se poate utiliza ca atare sau se poate combina cu frișcă și fructe congelate, proaspete sau confiate.

 

 

Graner prezintă Doppio, noua gamă de vitrine frigorifice și neutre

După succesul gamelor Cosmo și Italia Futuro, producătorul polonez de echipamente frigorifice, Graner, lansează și în România modelul de vitrine frigorifice și neutre Doppio.

Această gamă este modulară și versatilă, deoarece are ca opțiuni trei tipuri de lungimi, un tip de înălțime, două tipuri de colț, inclusiv tejghea și banc de lucru pentru espressor.

Sistemul de ventilație care nu usucă prăjiturile, denumit și „Soft air”, asigură o temperatură optimă produselor ce stau pe baza de expunere, în timp ce polița superioară oferă posibilitatea de a prezenta produse nepretențioase din punct de vedere al temperaturii.

Pentru mai multe detalii despre această gamă și nu numai, ne puteți contacta la numărul +4 0732.913.968 sau la adresa de email aconstantin@graner-ice.pl