Știri și noutăți din ediția lunii noiembrie a revistei Brutarul-Cofetarul

Citiți despre noutățile, produsele furnizorilor prezentate în rubrica Știri/Noutăți a ediției lunii noiembrie a revistei Brutarul-Cofetarul.

 Inspirație din natură – noutăți Backaldrin la IBA 2018

 

La fiecare trei ani, industria globală de panificație se întâlnește la München pentru a prezenta cele mai importante noutăți. Și anul acesta, partenerul nostru, Backaldrin, a creat o mulțime de inovații, care au devenit repere importante ale IBA 2018:

  • Aronia Mix, un mix clean label care, pe lângă beneficiile aduse de renumitul superfruct și culoarea distinctă pe care o conferă produselor, este foarte adaptabil, atât pentru produse de brutărie, cât și patiserie sau cofetărie.
  • Produsele din gama Urkorn au încântat vizitatorii, prin diversitate, gust și prin ideea de reîntoarcere la grânele antice.
  • Altă inovație, Durum 100, cu o utilizare simplă și flexibilă, este un nou mix clean label, pentru obținerea unor specialități de brutărie atractive și delicioase, cu grâu dur.

Echipa Expertarom Food Ingredients a fost prezentă în standul Backaldrin pe parcursul IBA 2018, pentru a întâmpina vizitatorii din România și a le prezenta inovațiile. Interesul arătat ne încurajează și suntem optimiști în reușita dezvoltării conceptelor noi pe piața românească.

 

 

SAPORE RAPSODIA – savoarea Transilvaniei într-o felie de pâine

 

Sapore Rapsodia este o maia special creată pentru a aduce pe masa românilor gustul și textura pâinii tradiționale din Transilvania. Dacă îi întrebi despre pâinea tradițională, bătrânii din Ardeal îți vor spune despre frământat temeinic, despre plămada crescută pe îndelete, vreme de mai multe ceasuri, despre miez umed și plăcut care se frânge ușor și gust dulceag datorită cartofilor.

Din dorința de a păstra și de a cultiva gustul pâinii de odinioară, am cercetat cu atenție și curiozitate pentru a vă putea aduce mai aproape de istoria și tradiția pâinii din România. Grație experților noștri în maiele, am reușit să redăm gustul autentic al pâinii tradiționale, ca-n Transilvania.

SAPORE Rapsodia, este o maia specială ce conține cartofi și care, în doar câteva ore și fără prea multă trudă, ajută brutarii să realizeze pâine cu gust intens și miez bogat, care se menține proaspătă zile întregi.

Alătură-te tradiției pâinii gustoase cu maia. Dă-i viață mai departe!

 

 Umplutura de afine, 50% fruct

 

Eurocas și-a extins gama umpluturilor de fructe cu un produs de înaltă calitate, destinat atât patiseriilor cât și cofetăriilor: umplutura termostabilă de afine, 50% fruct.

Utilizare:

  • ca inserție de fruct;
  • la umplerea fursecurilor;
  • la decorarea prăjiturilor și torturilor;
  • la obținerea cremelor.

Rețetă recomandată pentru obținerea unei creme:

Umplutură afine – 1 kg

Dulcinea vanilla – 1 kg

Mod de lucru:

  • se semi-spumează crema vegetală Dulcinea vanilla, după care se adaugă umplutura de afine;
  • se amestecă în continuare, până la omogenizare completă;
  • rezultă o cremă ușoară, aerată, cu gust intens de afine, de culoare specifică afinelor.