Soluții ideale în combaterea condensului și a mucegaiului: KefaRid și KefaTherm

Condensul este un fenomen care apare frecvent în sectorul HoReCa și în unitățile de producție cu profil alimentar, iar soluțiile clasice pentru combaterea acestuia pot fi costisitoare și nu întotdeauna își ating scopul. KefaRid este o vopsea microporoasă ingenioasă care permite distribuția fizică și evaporarea rapidă a apei, eliminând astfel condensul. Pe de altă parte KefaTherm asigură eliminarea condensului de pe suprafețe metalice, reținând apa din ciclul de condens și eliberând-o din nou în atmosferă odată ce temperatura revine deasupra punctului de rouă.

Condensul se formează acolo unde umiditatea relativă a aerului trece peste anumite limite (cca 60%), iar aerul suprasaturat de aburi, întâlnind suprafețe reci, se răcește brusc, altfel spus atinge punctul de rouă. Condensul apare datorită activității zilnice într-un spațiu interior (respirația umană, gătitul, uscarea rufelor etc.) în momentul în care posibilitatea de aerisire se reduce mult (în special în timpul iernii).

KefaRid… și mucegaiul dispare!

Funcționarea KefaRid este simplă și ingenioasă, având ca scop principal eliminarea apei și astfel fiind eficient contra multor organisme: mucegaiul, algele, mușchii, lichenii – care fără apă nu pot exista. KefaRid este o vopsea microporoasă  în care apa din condens se împrăștie și se evaporă rapid fără a necesita energie. Deci este un proces fizic, nu substanțele chimice asigură eliminarea mucegaiului de pe suprafețe.

Prin aplicarea KefaRid pe suprafețe, la o grosime de cel puțin de 600 g/m2, se creează structura unică de micro-pori care, în decursul perioadei de condensare, rețin apa din condens, astfel suprafața rămâne uscată, nepermițând sporilor să înceapă procesul de germinare. Când temperatura suprafeței crește deasupra punctului de rouă, apa condensată se evaporă rapid în atmosfera, astfel KefaRid este practic întotdeauna uscat. KefaRid este un material ecologic și durabil și, datorită structurii micro-poroase, este un bun izolator termic. Temperatura suprafeței este constant mai înaltă decât cea a substratului. O suprafață caldă și uscată nu atrage praf, mizerie și alte materiale organice astfel, a doua cerință pentru creșterea mucegaiului – nutriția – este redusă.

KefaTherm elimină condensul de pe suprafețe metalice chiar și neizolate

KefaTherm este un material simplu și ingenios, alcătuit  dintr-o materie unică de micro-pori, care este capabilă să rețină apa pe parcursul ciclului de condens și să o împingă înapoi în atmosferă odată ce temperatura este deasupra punctului de rouă. KefaTherm conține milioane de micro-pori de mărimi variabile în intervalul 0.1-100 microni. Eliminarea apei se realizează de 2-3 ori mai repede și mai eficient față de suprafețele netratate. KefaTherm devine uscat și gata pentru următorul ciclu de condens și va funcționa veșnic. Un strat de 1mm de KefaTherm absoarbe și menține până la 535 de ml de apă pe metru pătrat.

Proprietățile KefaTherm pe scurt: izolează termic, absoarbe apa condensată, împrăștie apa uniform în structura de micro-pori, transportă apa la suprafață, rupe tensiunea pe suprafața apei, accelerează evaporarea pe orice suprafață neizolată, unde condensul poate să apară. Se folosește ca înlocuitor pentru izolațiile tradiționale, sub izolație pentru a reduce șansa de umezire a izolației și pagubele create de coroziune sau oriunde aveți o problemă cu condensul.

În comparație cu KefaRid și KefaTherm, soluțiile alternative de înlăturare a mucegaiului sunt costisitoare și funcționează doar parțial sau deloc în lupta cu mucegaiul. Soluțiile chimice tratează doar efectul, nu înlătură cauza, dezumidificatoarele produc zgomot, consumă curent și se pot defecta, în timp ce ferestrele de tip termopan sau izolațiile termice lasă posibilitatea formării unor punți termice care cresc șansele depunerii condensului pe suprafețele reci, facilitând astfel apariția mucegaiului.

KefaRid și KefaTherm sunt distribuite în România prin conceptul “DryWallTeam – Fără igrasie, fără umezeală, fără griji…”, prin care sunt implementate unele dintre cele mai eficiente sisteme de combatere a igrasiei, a mucegaiului și a infiltrațiilor de apă. Tehnologiile folosite sunt non-invazive, garanțiile acordate sunt de până la 30 de ani, echipa deținând un portofoliu impresionant de lucrări anti-igrasie și anti-mucegai în România.

Mai multe detalii puteți obține la telefon 0740-865.573.