SGS, partener de încredere în garantarea siguranței și calității alimentare

Sectoarele de panificație, brutărie și cofetărie se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce privește siguranța și calitatea produselor oferite. Cerințele din ce în ce mai stricte din partea consumatorilor și a autorităților impun companiilor să implementeze măsuri riguroase de control. Analizele și testele alimentare reprezintă un instrument esențial pentru identificarea și prevenirea riscurilor, oferind oportunități pentru creșterea încrederii și competitivității pe piață.

În industria alimentară, unde fiecare ingredient și proces de producție poate influența calitatea produsului final, siguranța alimentară nu este doar o prioritate, ci o necesitate. Evitarea riscurilor legate de contaminare, conformitatea cu reglementările în vigoare și asigurarea calității sunt critice pentru a rămâne competitiv și pentru a câștiga încrederea clienților. Diferențierea poate fi realizată doar oferind garanții de siguranță și calitate, iar acest lucru începe cu alegerea unui partener de încredere pentru testarea produselor și certificarea proceselor de producție.

SGS România se distinge prin experiența sa globală și prin portofoliul complex de servicii dedicate industriei alimentare, asigurând respectarea celor mai înalte standarde internaționale. Pentru a garanta oferirea unor servicii de calitate și competitive cât mai diversificate, compania a achiziționat în anul 2022 un laborator alimentar în București. El a trecut și trece în continuare printr-un proces de modernizare și retehnologizare accelerat. Situat în București și acreditat conform ISO/IEC 17025, laboratorul contribuie la protejarea consumatorilor și la respectarea reglementărilor și standardelor pieței.

Testarea produselor alimentare include verificări efectuate asupra produselor și ingredientelor alimentare finite, semifinite și brute esențiale pentru siguranța alimentară, calitatea și autenticitatea produselor. Fie că este vorba despre teste microbiologice investigative sau moleculare (bacterii, virusuri, ciuperci, mucegai, ESB, organisme modificate genetic etc.), testarea contaminanților alimentari (aflatoxină, minerale, pesticide, medicamente și hormoni veterinari, dioxine etc.), analize nutriționale (umiditate, grăsimi, energie, proteine, calorii, colesterol, fibre, vitamine, alergeni etc.) sau testarea mărfurilor în conformitate cu standardele alimentare, SGS vă este mereu alături. Analiza factorilor asociați etichetării nutriționale fundamentează consultanța tehnică și serviciile de conformitate cum ar fi revizuirea etichetării și asistență pentru etichetele private.

Fumigația și dezinsecția spațiilor industriale, inclusiv a spațiilor din industria alimentară, a morilor de făină etc., completează oferta. Inspecția produselor alimentare presupune verificări de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. Ea poate fi efectuată sub formă de inspecție vizuală și senzorială și/sau eșantionare și/sau prin utilizarea unor dispozitive mobile de sprijin. În acest stadiu, mărfurile sunt ambalate și pregătite pentru vânzarea cu amănuntul. Putem vorbi de inspecții finale aleatorii (FRI), inspecții de verificare inițială a produsului (IPC), inspecții în timpul verificării producției (DUPRO), supravegherea încărcării și descărcării, supravegherea cântăririi, prelevarea de probe, inspecții de calitate și servicii complete în domeniul siguranței industriale.

Inspecția igienei verifică starea de igienă a unei instalații. Ea presupune efectuarea de observații pe baza unei liste de verificare, care se vor concretiza apoi într-un raport final. Inspecțiile pot fi combinate cu prelevarea de probe de produse alimentare sau cu teste suplimentare.

SGS furnizează și servicii de audit și certificare, de exemplu IFS Food, FSSC 22000, HACCP standarde specifice pentru siguranța alimentară, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 și ISO 50001. Lor li se adaugă servicii ESG, un suport oferit companiilor în călătoria lor de îmbunătățire a performanței de sustenabilitate. Nu putem să nu menționăm și serviciile de consultanță și GAP Analysis EUDR. Orice companie poate demonstra eficiența bunelor practici în domeniul igienei cu ajutorul unei certificări GMP sau își poate ajuta personalul să înțeleagă cerințele FSMA privind igiena alimentară și controlul preventiv, aplicând la cursurile de instruire dedicate.

Cerințele legate de siguranță și calitate devin tot mai complexe. De aceea, alegerea unui partener cu experiență și capabil să ofere soluții complete, așa cum este SGS România, reprezintă un pas esențial pentru companiile care doresc să-și păstreze neștirbită reputația și să ofere produse sigure și de înaltă calitate consumatorilor. Descoperiți mai multe informații și soluții personalizate pentru afacerea dumneavoastră accesând site-ul firmei sau contactați unul din reprezentanții SGS.

Despre SGS

Suntem SGS – cea mai importantă companie de testare, inspecție și certificare din lume – recunoscuți la nivel mondial drept referință în domeniul sustenabilității, calității și integrității. Cei 99.600 de angajați ai noștri operează o rețea de 2.600 de birouri și laboratoare răspândite în întreaga lume.

 

Brutarul Cofetarul – Gastromedia – GastroPan – PanGastRo