Rețetă: Petits pains au chocolat briochés

Învățați secretele pregătirii petits pains au chocolat briochés precum și alte produse de patiserie la cursul de Patiserie franțuzească, organizat de Asociația PanGastRo în perioada 20-21 iunie. Detalii: info@pangast.ro, 0756 610 883, 0732 575 556

Pernuțe cu ciocolată

24 buc.

Ingrediente pentru aluatul de foietaj

 

Făină1.000 g
Margarină foietaj540 g
Ulei60 g
Sare10 g
Zahăr pudră100 g
Drojdie50 g
Lapte sau apă500 g
Gălbenuș de ou80 g
Cuvertură 
Ciocolată neagră250 g
Ulei50 g
Umplutură cu cacao240 g

 

Preparare

  1. Aluatul se întinde într-o foaie de 5 mm grosime, și se taie în forme pătrate de 12×12 cm
  2. Se aplică o bandă de umplutură pe ambele margini ale bucăților de aluat din poș cu dui după care se pliază.
  3. Bucățile de aluat se așează pe o tavă de copt și se lasă la dospit, după care se va coace în mediu aburos în două etape – în prima etapă la o temperatură de 200°C, în a doua etapă temperatura se scade la 180°C.
  4. După coacere se va glasa cu ciocolată topită sau se poate orna cu dungi de ciocolată.