Pernuțe cu ciocolată
24 buc.
Ingrediente pentru aluatul de foietaj
Făină | 1.000 g |
Margarină foietaj | 540 g |
Ulei | 60 g |
Sare | 10 g |
Zahăr pudră | 100 g |
Drojdie | 50 g |
Lapte sau apă | 500 g |
Gălbenuș de ou | 80 g |
Cuvertură | |
Ciocolată neagră | 250 g |
Ulei | 50 g |
Umplutură cu cacao | 240 g |
Preparare
- Aluatul se întinde într-o foaie de 5 mm grosime, și se taie în forme pătrate de 12×12 cm
- Se aplică o bandă de umplutură pe ambele margini ale bucăților de aluat din poș cu dui după care se pliază.
- Bucățile de aluat se așează pe o tavă de copt și se lasă la dospit, după care se va coace în mediu aburos în două etape – în prima etapă la o temperatură de 200°C, în a doua etapă temperatura se scade la 180°C.
- După coacere se va glasa cu ciocolată topită sau se poate orna cu dungi de ciocolată.