Produsele KLINTENSIV sunt eficiente împotriva Coronavirus

Standardul European EN 14885 din 2018 reprezintă cadrul general de reglementare calitativă pentru produsele antiseptice și dezinfectante. EN 14885 definește acțiunea virucidă ca fiind capacitatea unui produs sau a unei substanțe active de a reduce numărul de particule de virus.

Pentru a putea revendica activitatea generală virucidă a unui produs, condițiile și metodele de testare împotriva virusurilor sunt standardizate prin același EN 14885. Organismele reprezentative testate sunt Poliovirus tip 1, Adenovirus tip 5 și Norovirusul Murin.

Standardul European EN 14885 este completat de protocolul de testare EN 14476 care evaluează cantitativ activitatea virucidă a produselor dezinfectante.

Activitatea biocidă împotriva virusurilor încapsulate se demonstrează folosind în protocolul de testare Adenovirus tip 5 și Norovirusul Murin din care face parte și familia Coronavirusurilor.

Standardele europene se regăsesc și în avizele de punere pe piață, emise de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională Pentru Produse Biocide care acceptă sau respinge plasarea pe piață a unui produs dezinfectant.

În consecință produsele Klintensiv, dezinfectanți pentru tegumente și suprafețe, care sunt avizate virucid prin EN 14476, sunt eficace și împotriva Coronavirus.

În plus produsele existente pe piață care susțin pe etichetă că au o acțiune virucidă, inactivând doar Coronavirusul, au o acțiune limitată în comparație cu produsele Klintensiv.

 

Text: www.klintensiv.ro