Primele cursuri de calificare de cofetari și brutari la Academia Pangastro

Academia Pangastro are principalul scop de a-i ajuta pe specialiștii din industria panificației, cofetăriei și gastronomiei de a evolua profesional, atât prin informațiile oferite de revistele de specialitate Brutarul-Cofetarul și Gastronomie și organizarea ediției anuale a expoziției GastroPan, cât și prin cursurile de calificare și perfecționare la sediul Academiei și în orașele țării. Începând din luna mai au fost organizate 4 grupe de c ofetari și brutari în devenire. Iată cum s-au desfășurat cursurile de calificare:

PRIMA GRUPĂ DE COFETARI – BRAȘOV

În fiecare săptămână, participanții se adună la cofetăria formatorului Robert Eisler, unde au ocazia de a cunoaște și obține diferite produse în funcție de modulul predat. Printre module, se numără blaturi, tarte, macarons, monoporții, creme și mousse uri, continuând până la ciocolată și asamblarea torturilor, iar cursanții evoluează de la sesiune la sesiune.

A DOUA GRUPĂ DE COFETARI – ODORHEIU SECUIESC

Începând din luna mai, 16 participanți participă săptămânal la sesiuni de practică unde au învățat până acum bazele cofetăriei precum blaturile aerate, cremele de fructe și ciocolată, diversele tarte și choux-uri, iar până la finalul celor 6 luni de program, vor avea abilitatea de a experimenta obținerea torturilor sub diferite forme, deserturilor în farfurie, dar vor învăța să creeze propria lor documentație HACCP în afacerea lor.

A TREIA GRUPĂ DE COFETARI – ODORHEIU SECUIESC

Datorită cererii ridicate, s-a format a treia grupă la sediul Academiei, care, din luna iulie, participă în fiecare săptămână la practică unde se predau diferite noțiuni, tehnici, tehnologii, dar și soluții pentru industria cofetăriei incluzând toate tendințele globale (metode franțuzești, decoruri, combinarea ingredientelor locale etc.) ca la finalul programului, participanții să aibă un punct de pornire în personalizarea propriei afaceri.

PRIMA GRUPĂ DE BRUTARI – ODORHEIU SECUIESC

Din luna iunie, cursanții participă săptămânal la ore de teorie bifând și practica care a avut ca principal scop oferirea de baze ale panificației. În sesiunile de practică, fiecare participant a avut ocazia să frământe, să rotunjească, să modeleze, să lamineze aluatul, aflând diferențele dintre un aluat dulce, aluat de pâine, aluat foietaj, aluat fraged și multe altele. După 3 luni de teorie și practică, cursanții vor avea o diplomă de brutar cu care își vor putea deschide propria brutărie. Contact: 0732 575 556,
0733 313 042, info@pangast.ro.

Brutarul Cofetarul – Gastromedia – GastroPan – PanGastRo