Pâinea, Tortul şi Produsele Anului 2019 vor fi premiate la GastroPan

Specialiștii români sunt invitați și în 2019 să concureze pentru premiile oferite în cadrul Concursurilor GastroPan și să își etaleze talentul și priceperea în fața juriului format din experți de talie mondială, în fața zecilor de mii de vizitatori și a reprezentanților companiilor expozante venite din întreaga lume. La fel ca și până acum, cele trei secțiuni ale competiției vor avea loc în cadrul expoziției internaționale GastroPan – desfășurate în perioada 28-30 martie 2019 la Arad. Termenul limită pentru înscriere este 28 februarie 2019.

COFETĂRIE│28 martie 2019│La categoria Tortul Anului 2019 s-au înscris cofetari din toată țara care deja pregătesc și perfecționează rețetele. Tematica categoriei: Torturile dietetice. Pentru câștigarea trofeului, concurenții vor fi provocați să dezvolte gusturi originale, creative și delicioase. Pe latura artistică, tematica impusă de membrii juriului pentru categoria Creație artistică din pastă de zahăr va fi: Frumusețea Provance-lui văzută de artistul cofetar. La categoria Creație artistică din ciocolată tematica creaţiilor va fi la libera alegere a participanţilor, singura criteriu fiind să fie realizată din ciocolată.

PANIFICAȚIE-PATISERIE│29 martie 2019│ Atât brutarii artizani, cât și producătorii industriali de pâine vor avea șansa de a câștiga trofeul Pâinea Anului 2019, în două categorii diferențiate în funcție de cantitatea produsă și metodele de fabricație – artizanale sau industriale. Tematica pâinilor artizanale va fi: Tradiție și provocări în secolul 21. În cadrul aceleiași secțiuni, Panificație-Patiserie, concurenții se vor întrece în obținerea celor mai bune produse de patiserie pentru generația Millenials din mediul urban, precum și în crearea de piese artistice din aluat de panificație pe tematica Veșnicia s-a născut la sat.

GASTRONOMIE│30 martie 2019│ Secțiunea Gastronomie a Concursurilor GastroPan cuprinde două categorii: Platouri culinare reci (în care se poate întrece individual sau în echipă) și Sculptură în legume și fructe. Concurenții categoriei Platouri culinare reci vor avea sarcina de a pregăti un platou festiv, un preparat tradițional românesc și un desert de restaurant, iar concurenții cu un spirit artistic mai dezvoltat își pot întrece talentele la categoria Sculptură în legume și fructe, unde vor trebuie să prezintă o piesă cu tematica Păsări și flori.

Vă așteptăm în perioada 28-30 martie 2019 la Arad, Expo Arad la cel mai mare târg de panificaţie, cofetărie şi HoReCa organizat pe piaţa autohtonă de profil: expoziția GastroPan!