INVITAȚIE: conferința ”Circularitatea și eficiența resurselor în sistemele alimentare”

Avem marea plăcere de vă invita la conferința intitulată „Circularitatea și eficiența resurselor în sistemele alimentare”, organizată de Institutul nostru, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, IBA București, în data de 22 mai 2019, în incinta Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Evenimentul se va desfășura sub auspiciile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, cu sprijinul Ministerului Cercetării și Inovării, Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și a Academiei de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu – Șișești“.

La această conferință vor participa reprezentanți ai Ministerului Cercetării și Inovării, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Președintele Academiei Române pentru Științe Agricole și Silvice, cercetători de rang înalt și alți actori din lanțul alimentar din România și alte țări europene.

Intenția noastră este de a crea un mediu de susținere pentru stabilirea de noi colaborări în domeniul cercetării agroalimentare, din perspectiva acelorași idei ca și cele propuse de inițiativa Food2030. Dorim să devenim un punct de referință în dezvoltarea cercetării agroalimentare în regiunea Europei de Est și să întărim colaborarea la nivelul acestei regiuni și între această și alte regiuni europene, pentru a construi un sistem alimentar european eficient.

Scopul principal al acestui eveniment este de a spori gradul de conștientizare cu privire la producția și consumul durabil, de a minimiza deșeurile alimentare și de a transforma subprodusele agroalimentare și reziduurile în noi materii prime. Acest eveniment va face parte din lista evenimentelor cu vizibilitate ridicată organizate în timpul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene.

Conferința va fi însoțită de un alt eveniment internațional: Policy Lab – workshop privind politicile agroalimentare din cadrul proiectului Fit4Food2030 H2020, eveniment care va avea loc în data de 21 mai 2019.

Autor: Nastasia Belc – Director General, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare