Cum să apreciem înghețata acasă?

Avem poftă de trei ingrediente și două dintre ele sunt cele mai proeminente componente din înghețată: zahăr și grăsimi.

Pentru aprecierea înghețatei acasă, avem nevoie de o înghețată de vanilie simplă, alta cu preț mediu și o înghețată obținută local și farfurii de aceeași culoare. Pe centrul fiecărei farfurii, punem o lingură de înghețată și așteptăm 18-20 minute. Înghețata care își păstrează forma, dar se formează lichid și spumă în jurul ei, producătorii adaugă stabilizatori precum guma de guar sau caragenan în loc de grăsime naturală. În caz contrar, produsele care conțin grăsime naturală în cantitatea corespunzătoare, topirea se realizează diferit, fără separarea compoziției de lichid, ci într-un mod „lăptos”.

De asemenea, se poate evalua și pe baza altor aspecte: aspectul (uniform, crăpat) în momentul când se formează o cupă, formarea cristalelor de gheață în centrul gurii, cremozitatea și gustul produsului.