În Moara Cibin – Sibiu din Grupul Boromir, intră și ies în fiecare an cel putin 100,000 de tone de produse.

În plină criză și situație de urgență, aflăm că se lucrează în trei schimburi de peste 150 de oameni zi de zi, comenzile fiind cu peste 30% mai mari decât în perioadele precedente.

Directorul General al acestui mastodont de producție, Mircea Ureche, este un conducător cu experiență mare și personalitate particulară. Patriot român, emigrat de la Vâlcea la Sibiu în tinerețe.

Afirmă cu tărie că pâinea merită un alt loc și un alt discurs public.

Idei principale:

Prețul pâinii trebuie mărit și adus la valoarea lui reală. Prețul corect sporește calitatea pâinii.

Un om mănâncă pâine de aproximativ 25 de lei pe lună. Un alt om plătește același preț pentru un pachet de țigări pe zi!

Dacă mărim cu 50 de bani prețul pâinii, toată lumea este scandalizată. Dar nimeni nu se mai apleacă să ridice o monedă de 50 de bani de pe jos.

Pâinea este cea care plătește munca întregului lanț de producție timp de un an de zile cel puțin, până la momentul în care ea ajunge pe masa omului.

Securitatea alimentară presupune investiții iar pâinea de calitate trebuie să aibă prețul real.

 

Editat de Bogdan Popovici și Marina Popovici

 

Sursă: foodbiz.ro