Ce folosim în loc de ouă, unt sau praf de copt?

Dacă nu ai la îndemână ingredientele necesare pentru copt, iar depozitul este aproape gol, iată ce poți folosi! Nu toți înlocuitorii sunt perfecți, dar te pot salva dacă ești în dificultate!

Nu ai ouă – ce poți adăuga în loc de ouă

Ouăle pot fi unul dintre cele mai greu ingrediente de înlocuit. Dar, se poate înlocui cu:

  • ¼ de cană de iaurt grecesc
  • ¼ cană tofu
  • ¼ cană banană pisată (aproximativ 1/2 banană)
  • ¼ cană sos de mere
  • ¼ cană unt de arahide
  • 1 lingură de semințe de in măcinate cu 3 linguri de apă (se lasă să se absoarbă timp de 15 minute)
  • 1 lingură de semințe de chia amestecate cu 3 linguri de apă (se lasă să se absoarbă timp de 15 minute).

Care este diferența dintre făina simplă și făina auto-crescătoare? Se poate face făină auto-crescătoare?

Făina auto-crescătoare conține praf de copt, în timp ce făina simplă nu. Este ușor să-ți faci singur făina auto-crescătoare, pur și simplu se adaugă 2 lingurițe de praf de copt la fiecare cană (150 g) de făină simplă.

Se poate folosi bicarbonat de sodiu în raport de 1:1 în loc de praf de copt?

Nu – deoarece bicarbonatul de sodiu are nevoie de un ingredient acid în plus pentru a se activa fiind motivul pentru care nu îl puteți înlocui direct cu praful de copt.

Dacă aveți doar bicarbonat de sodiu, reduceți cantitatea cerută în rețetă cu ⅔ și adăugați un ingredient acid pentru a-l activa la fel ca praful de copt. Schimbați sau adăugați unul dintre următoarele: laptele cu zară, zahărul alb cu zahărul brun sau adăugați 2-3 linguri de oțet sau suc de lămâie în aluat.

Rețeta necesită espresso sau cafea instant, se poate omite adăugarea acestora?

Cele mai multe rețete, în special cele cu ciocolată, necesită o linguriță sau două de pudră de espresso, motivul fiind unul simplu: de a spori profilul de aromă bogat, specific cafelei. Dacă preferi să o lași deoparte, vestea bună este că o linguriță sau două în plus de extract de vanilie funcționează în același mod!

Se poate folosi glucoza în locul siropului de porumb?

Glucoza este un înlocuitor ideal pentru siropul de porumb. Rețineți că există o ușoară diferență de vâscozitate, astfel încât aluatul poate părea puțin mai gros înainte de coacere.

Ce vanilie se poate folosi în rețetă? Extract, pastă sau păstăi?

Consistența și intensitatea sunt cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când alegi cea mai bună vanilie pentru rețeta ta. Tipul de vanilie va depinde și de conținutul de grăsime existent în rețetă.

Nu am zară, se poate înlocui sau face?

Pentru a-ți face singur zara acasă, amestecă o lingură de oțet alb sau suc de lămâie într-o cană de lapte și lasă amestecul în repaus timp de 5 minute și adaugă-l în aluat. Adăugarea unui acid denaturează și leagă proteinele din lapte, lăsând laptele să capete un aspect coagulat. Deși acest lucru nu îți va oferi un lapte acidificat, se obține un lapte ușor acidulat, care este tot ceea ce are nevoie rețeta.

De asemenea, dacă ai la îndemână niște smântână sau iaurt, utilizează ⅔ cană din oricare și adaugă ⅓ de lapte pentru a face o cană plină și adaug-o în aluat.

Se poate folosi smântână în loc de iaurt grecesc?

Dacă ai doar smântână, atunci da. Smântâna este puțin mai groasă și mai acră, dar rezultatul final va fi același fără o schimbare substanțială a texturii sau aromei. Poți să le folosești pe ambele alternativ, doar asigură-te că au același procent de grăsime.

Se poate folosi unt sărat în loc de unt nesărat?

Da și nu. Cu siguranță poți folosi unt sărat, dar ține cont de cantitatea de sare din unt care poate varia foarte mult. Așa că, deși s-ar putea să ajungi să obții o combinație delicioasă de sărat-dulce, s-ar putea, de asemenea, să ajungi să faci o prăjitură cu un gust sărat. Un alt factor important de luat în considerare este conținutul de apă din untul sărat care este mai mare, ceea ce poate afecta textura generală a produselor.

Se poate înlocui uleiul cu untul într-o rețetă?

În unele cazuri, este posibil, în special în rețetele care necesită unt topit. Untul este adesea necesar pentru structura și consistența prăjiturii, mai ales când se specifică conținutul de grăsime. Untul adaugă, de asemenea, o aromă specifică, care ar putea să lipsească din produs dacă îl înlocuiești cu ulei.

Ce este făina de prăjitură?

Făina de prăjitură (făină tip 450) este o făină cu conținut scăzut de proteine, care este mai fină, mai ușoară și mai moale decât făina simplă obișnuită. Conținutul de proteine ​​este direct legat de cantitatea de gluten care se va forma în timpul coacerii. Făinuri mai bogate în proteine presupun o dezvoltare mai rapidă a glutenului ceea ce duce la obținerea de prăjituri mai moi. Alegând o făină de prăjitură, prăjitura ta ar trebui să iasă super moale, pufoasă și fragedă, fină și goluri de aer mai mici.

Se poate face acasă făină de prăjitură?

Făina de prăjitură nu se găsește tot timpul la magazin, dar vestea bună este că poți crea ceva asemănător! Pur și simplu se înlocuiesc 2 linguri la fiecare 1 cană (150 g) de făină simplă cu făină de porumb și se cerne de până la 5 ori pentru a încorpora și aerisi bine făina astfel obținută.

Dacă ai câțiva agenți de creștere care au stat în depozit de ceva timp, iată cum poți testa dacă se pot folosi:

Praful de copt se testează cu apă clocotită, mai exact, se adaugă o linguriță de praf de copt într-un bol și se toarnă apă clocotită. Dacă se formează bule, înseamnă că praful de copt este proaspăt și se poate folosi.

Pentru bicarbonatul de sodiu, se folosește aceeași metodă, dar în loc de apă clocotită, se adaugă oțet sau suc de lămâie. Dacă se absoarbe repede, atunci se poate folosi.