Fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea sectorului panificației prin programul PNS DR23

Programul PNS DR23, cu un buget alocat de 150.000.000 euro, este dedicat dezvoltării și modernizării acestui sector esențial pentru economia și alimentația națională, beneficiarii acestor investiții fiind cei din sectorul produselor de brutărie și a produselor făinoase. Perioada de consultare publică s-a încheiat, iar acum urmează să apară ghidul final. Se estimează că perioada de depunere a proiectelor va începe în luna septembrie. Prin finanțările oferite, se urmărește creșterea competitivității și eficienței producției, implementarea tehnologiilor moderne și îmbunătățirea calității produselor.

Ce se poate realiza cu finanțarea obținută

Programul oferă o oportunitate semnificativă pentru proprietarii de fabrici de panificație de a accesa finanțări substanțiale pentru a-și moderniza și extinde afacerile. Cu ajutorul acestor fonduri, beneficiarii pot construi, extinde și moderniza clădirile, achiziționa utilaje noi, instalații, echipamente și mijloace de transport specializate. De asemenea, finanțarea poate fi utilizată pentru achiziționarea de tehnologii digitale avansate, licențe și software necesare pentru digitalizarea și automatizarea proceselor de producție și management cu soluții precum Robotic Process Automation (RPA). Programul acoperă, de asemenea, cheltuielile legate de consultanță, proiectare, monitorizare și management, asigurând astfel o implementare eficientă a proiectelor. Totodată, fondurile obținute sunt și pentru activitățile de marketing, crearea și promovarea unui site, etichetarea și dezvoltarea unui brand înregistrat. Investițiile în producerea și utilizarea energiei din surse regenerabile, cum ar fi energia solară, eoliană, aerotermală, geotermală și hidrotermală, sunt, de asemenea, eligibile, contribuind astfel la reducerea impactului ecologic și la creșterea sustenabilității afacerilor.

Cine poate beneficia de aceste fonduri?

Societățile eligibile sunt microîntreprinderile, IMM-urile, întreprinderile mari, cooperativele și societățile cooperative din sectorul panificației și alte sectoare. Finanțarea nerambursabilă poate ajunge până la 10.000.000 euro pe proiect pentru sectorul panificației și până la 3.000.000 euro pe proiect pentru alte sectoare. De asemenea, este important de reținut că din punct de vedere al punctajului, proiectele de extindere sunt prioritizate în detrimentul realizării unor unități noi. Contribuția proprie a beneficiarilor este de minim 35%, asigurând astfel un angajament semnificativ din partea acestora în succesul proiectului.

Colaborarea cu Goodwill Consulting

Colaborarea cu Goodwill Consulting poate fi cheia pentru accesarea acestei finanțări. Cu peste 16 ani de experiență în consultanță și un portofoliu de peste 3.000 de proiecte de succes, Goodwill Consulting s-a impus ca lider în furnizarea de soluții personalizate și inovatoare, asigurând un suport complet de la concepție la implementare. Goodwill s-a remarcat prin capacitatea sa de a atrage peste 600 de milioane de euro pentru clienții săi, demonstrând astfel expertiza și eficiența serviciilor sale. Goodwill Consulting a implementat peste 75 de proiecte în domeniul panificației, având ca și clienți nume sonore din sectorul panificației, precum Vel Pitar, Brutăria Bachus, Rompan, Timo Serv și Boromir, dar și din alte industrii, cum ar fi Heineken.

Grupul Goodwill oferă antreprenorilor o gamă completă de servicii. Goodwill Studio asigură servicii de proiectare pentru întocmirea documentației tehnice necesare obținerii finanțării, Goodwill Energy oferă servicii de instalare și mentenanță a sistemelor fotovoltaice, iar Goodroid, prin experiența celor 170 de automatizări puse în funcțiune, vă poate ajuta în inovarea afacerii prin automatizarea proceselor repetitive și soluții de inteligență artificială. Prin colaborarea cu Goodwill Consulting, antreprenorii din sectorul panificației pot maximiza șansele de succes ale proiectelor, beneficiind de expertiză și suport constant pe tot parcursul implementării proiectului.

Pentru a vedea cât de aproape poate fi de a obține această finanțare, se poate solicita o sesiune gratuită de consultanță cu unul dintre reprezentanții Goodwill Consulting. Completând formularul de contact pe site-ul www.gwconsulting.ro, se va avea acces la o echipă de profesioniști dedicați care vor ghida pas cu pas procesul de accesare al fondurilor europene. Echipa Goodwill Consulting îți va oferi tot sprijinul necesar pentru a transforma proiectul tău în realitate pentru a moderniza și dezvolta afacerea în sectorul panificației!

Text: www.gwconsulting.ro