Emil Dumitru (MADR): „Industria de morărit și panificație poate crește capacitatea de producție, încât să nu mai facem importuri”

Producția internă este susținută prin măsuri adoptate de Guvernul României în ultima perioadă, iar industria de morărit și panificație este unul dintre domeniile care își poate mări capacitatea de producție, pentru ca țară noastră să nu mai facă importuri.

„Producția internă, susținută și de măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în ultima perioadă, poate să-și mărească capacitățile de producție. Dacă discutăm de industria de morărit și panificație, unde avem stocuri suficiente de grâu în România, putem să mărim capacitățile de producție și să nu mai achiziționăm din comerțul intracomunitar produse de morărit și panificație. Pe sectorul de legume – fructe, fiind în acest moment o activitate sezonieră este momentul să facem finanțări și facem acest lucru, pe anumite măsuri de minimis”. – a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Emil Dumitru, în cadrul unei intervenții la Digi 24.

Acesta a adăugat că este important că marfa provenită din comerțul intracomunitar să fie înlocuită cu producția autohtonă, iar fermierii români să fie susținuți prin măsuri fiscale, cât și finanțări din fonduri europene.

Sursă: agrofood.ro