Cum creezi tortul din cea mai importantă zi a vieții? – Tortul de nuntă

Sezonul nunților este deja aici, provocându-ne imaginația și spiritul creativ. Cu toate acestea, uităm uneori faptul că totul se rezumă la o bună structurare a nivelelor, pentru a nu avea probleme la final, când tortul de nuntă este gata de prezentare.

Indiferent dacă vă gândiți să coaceți două sau mai multe nivele, trebuie să folosiți tije de susținere care sunt de bună calitate pentru a vă asigura că tortul este stabil și transportabil.

Cum să faci un tort de nuntă pe mai multe nivele

Urmați pas-cu-pas instrucțiunile de mai jos pentru a construi un tort suprapus, format din mai multe nivele cu straturi multiple.

Pasul 1

Pentru o bază robustă, lipiți împreună două sau trei plăci- suport de tort. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați plăci având diametrul cu cel puțin 5cm mai mare decât baza tortului.

Dacă designul tortului include o margine inferioară sau tortul dvs. are mai mult de 2 nivele, o bază de tort cu diametrul chiar mai mare face mai ușoară manipularea tortului finisat. Acoperiți plăcile de tort în folie. Nivelați, umpleți și suprapuneți straturile tortului de bază direct pe placa- suport acoperită. Asigurați-vă că tortul este nivelat perfect. Înveliți tortul cu pastă de zahăr sau fondant după cum doriți.

Pasul 2

Nivelați, umpleți și suprapuneți straturile celorlalte nivele pe plăci-suport având diametrul identic cu cel al torturilor. Asigurați-vă de faptul că straturile torturilor sunt suprapuse perfect nivelat. Decorați torturile cu fondant sau pastă de zahăr.

Pasul 3

Marcați cu grijă tortul de bază cu ajutorul plăcii-suport pe care ați construit nivelul următor. Utilizați conturul pentru a ghida inserția tijelor de susținere.

Pasul 4

Măsurați înălțimea fiecărui nivel de tort cu excepția nivelului superior. Tăiați tijele de susținere la o dimensiune identică cu înălțimea torturilor. Introduceți tijele de susținere în torturi, la o distanță de 3-4 cm față de marcajul realizat la pasul anterior. Pentru torturi cu diametrul de peste 30 cm introduceți cel puțin 3 tije de susținere suplimentare, spre centrul tortului. Asigurați-vă că fiecare tijă are capetele superioare la nivel cu suprafața tortului. Repetați procedura pentru toate nivelele tortului.

Pasul 5

Aplicați hârtie de copt decupată sau presărați zahăr pudră, pudră de cacao ori nucă de cocos în zona tijelor de susținere care fac contact cu placa-suport a nivelului următor. Acest lucru vă ajută să evitați posibilitatea ca fondantul de pe tort să se lipească de nivelul superior.

Pasul 6

Suprapuneți cu grijă nivelele tortului. Pentru sprijin suplimentar și pentru a evita alunecarea nivelelor între ele, ascuțiți capătul al unei tije lungi bastoane de bambus sau plastic și introduceți-o prin centrul tuturor nivelelor de tort și a plăcilor suport aferente.

Pasul 7

Finalizați decorarea tortului. Atașați elemente decorative din pastă de zahăr sau păstrați simplitatea aplicând cu poșul ornamente sau flori.

După montarea și consolidarea tortului vine rândul elementelor decorative deosebite pe care le aveți în plan, pentru care puteți folosi cremă de unt sau fondant. Ca de obicei, dacă utilizați produse de calitate, economisiți mult timp, deoarece puteți realiza decorațiile mai rapid și mai naturale. Produsele de înaltă calitate nu se usucă atunci când lucrați, reușind să asigure frumusețea întregii creații, fără crăpături sau rupturi.

Un tort învelit în glazură de unt (buttercream icing) își va păstra stilul mereu. Este în esență cel mai solicitat design în rândul mireselor, probabil datorită aspectului clasic pe care îl oferă. Acest design poate varia de la un simplu tort cu icing, decorat la bază cu flori comestibile. O idee bună ar fi utilizarea pudrei de bezea (meringue powder) pentru a întări crema de unt. Dacă utilizați o cremă de unt mai rigidă, aceasta poate fi folosită pentru a obține toate decorațiile de pe tortul de nuntă, sau puteți adăuga flori din pastă de zahăr, care oferă un plus de frumusețe și vă ajută să conferiți tortului un aspect mai natural.

Fondantul poate părea prea fantezist pentru a fi distractiv de prelucrat, dar cu ajutorul Decorator Preferred Fondant este flexibil și ușor de utilizat, permițând decoratorilor să obțină rezultate profesionale pentru orice desert. Flexibilitatea și elasticitatea permit acoperirea netedă a tortului cu mai puține rupturi sau perforări. Calitățile sale facilitează obținerea în forme a unor decorații care își păstrează forma și arată foarte bine chiar și după mai multe ore de expunere.

Autor: Berta B. Pal – Director, B&B Super Import SRL – Wilton Romania – www.bbsuperimport.com

Republicarea conținutului website-ului www.brutarul.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.brutarul.ro