Obiectivele specifice ale proiectului:
OS1. Creșterea gradului de interes și conștientizare a angajatorilor și angajaților din industria alimentară, preponderent industria de morărit și panificație, din regiunile Nord Vest, Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia și Centru, privind importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare continuă.
OS2. Creșterea performanțelor în plan profesional pentru 623 de angajați din industria alimentară, preponderent industria de morărit și panificație, din regiunile Nord Vest, Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia și Centru, care vor participa la cursurile de calificare, perfecționare, cursuri recunoscute la nivelul operatorilor economici, precum și cursuri în domeniul dobândirii de competențe digitale.
OS3. Facilitarea accesului la intervenții suport pentru creșterea accesului la FPC (formare profesională continuă) și oferirea unui sprijin educațional individualizat.
Grupul țintă
Grupul țintă al proiectului este format din 623 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani, care dețin calitatea de angajați cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial), inclusiv persoane care ocupă poziții de management, provenind din întreprinderi din industria alimentară, preponderent industria de morărit și panificație, din regiunile Nord Vest, Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia și Centru.
Localizare:
Regiunile Nord Vest, Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia și Centru;
Regiunea Centru: Sibiu, Mureș, Harghita;
Nord Vest: Sălaj.
Rezultate așteptate:
- O campanie de conștientizare și două conferințe naționale vor fi organizate pentru a sublinia importanța participării la programele de formare continuă (FPC) în rândul angajatorilor și angajaților.
- Vor fi recrutate și selectate 623 de persoane pentru a participa la programul de formare profesională.
- Minimum 623 de persoane vor fi consiliate pentru a încuraja participarea la programele de FPC, în legătură cu dezvoltarea carierei și apariția de noi competențe pe piața muncii.
- Va fi organizată o sesiune de curs de calificare nivel 2 pentru morari, cu minimum 28 de participanți.
- Patru sesiuni de curs de calificare nivel 2 pentru operatori la fabricarea produselor făinoase vor fi desfășurate, cu cel puțin 84 de participanți.
- Va fi organizată o sesiune de curs de specializare pentru formatori, cu 28 de participanți.
- Vor fi organizate 10 sesiuni de cursuri de igienă specifice industriei alimentare, cu participarea a minimum 303 persoane.
- Vor fi organizate 13 sesiuni de cursuri pentru competențe digitale, dintre care 5 la nivel avansat și 8 la nivel de bază.
- Minimum 180 de persoane vor participa la aceste cursuri, cu 60 de persoane la nivel avansat și 120 la nivel de bază.
- Vor fi organizate 24 de workshop-uri de inovare socială axate pe dezvoltarea competențelor și a locurilor de muncă digitale în industria alimentară, cu aproximativ 10 participanți per workshop, desfășurate în 6 regiuni (4 workshop-uri/regiune).Pentru detalii suplimentare și înscrieri, vă rugăm contactați echipa de implementare la adresa de email tehnic@rompan.ro sau la numărul de telefon 021/312.31.20.