Concursurile GastroPan vor desemna Pâinea și Tortul Anului 2019

În perioada 28-30 martie 2019, în cadrul expoziției GastroPan, se vor desfășura Concursurile GastroPan și vor fi decernate mult râvnitele premii Pâinea și Tortul Anului 2019. Premianții Concursurilor GastroPan vor primi un voucher de 500 RON la un Curs Practic Intensiv organizat de Asociația PanGastRo. Termenul limită pentru înscriere este 8 martie 2019.

Pe lângă Pâinea Anului 2019 fabricată industrial în România, Pâinea Anului 2019 realizată artizanal în România și Tortul Anului 2019, vor mai fi premiate cele mai bune produse de patiserie, cele mai reușite compoziții culinare și cele mai impresionante lucrări artistice din aluat de panificație, pastă de zahăr, ciocolată sau fructe și legume.

Concursurile au scopul de a promova talente și de a impune tendințe pe piața de profil. Ierarhia câștigătorilor va fi decisă de un juriu de specialitate format din maeștrii bucătari și cofetari, dar și lideri ai asociațiilor interne și internaționale de profil. Tematicile au fost stabilite de asociațiile de specialitate din România și de specialiștii premiați la concursurile internaționale. Vă prezentăm pe scurt secțiunile și categoriile de concurs.

 

SECȚIUNEA COFETĂRIE [C]

Categoria C1: Tort (Tortul Anului 2019)          JOI – 28 martie 2019

Tematica:  Torturile dietetice

Concurenții vor prezenta un tort dietetic, inovativ cu o denumire originală. Torturile prezentate vor fi rotunde, cu un diametru de 22-24 cm, cu minim 3, maxim 5 texturi. Înălțimea maximă a tortului poate fi de 8 cm + decorații. Printre criteriile de jurizare se vor regăsi atât aspectul/decorațiile cât și gustul/compoziția.

Categoria C2A: Creație artistică în pastă de zahăr          JOI – 28 martie 2019

Tematica: Frumusețea Provence-lui văzută de artistul cofetar

La această categorie concurenții vor prezenta o piesă artistică compusă din elemente structurale și decorative obținute exclusiv din pastă de zahăr, montate pe o machetă artificială (polistiren). Formele, decorurile și culorile folosite trebuie să fie obținute din pastă de zahăr, respectând tematica impusă.

Categoria C2B: Creație artistică în ciocolată           JOI – 28 martie 2019

Tematica: la libera alegere a participanților

La această categorie concurenții vor prezenta o piesă artistică compusă din elemente structurale și decorative obținute exclusiv din ciocolată, montate pe o machetă artificială (polistiren). Formele, decorurile și culorile folosite trebuie să fie obținute din ciocolată, respectând tematica impusă.

 

SECȚIUNEA PANIFICAȚIE – PATISERIE [P]

Categoria P1A: Pâinea Anului 2019 fabricată industrial în România  VINERI – 29 martie 2019

La această categorie concurenții vor avea sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces industrial. Concurentul declară la înscrierea în concurs pe propria răspundere că acest produs este realizat în regim tehnologic industrial și se produce într-o cantitate de cel puțin 500 kg/zi.

Produsul clasat pe locul I va purta titlul de PÂINEA ANULUI 2019 FABRICATĂ INDUSTRIAL ÎN ROMÂNIA.

Categoria P1B: Pâinea Anului 2019 realizată artizanal în România  VINERI – 29 martie 2019

Tematica: Tradiție și provocări în secolul 21

La această categorie concurenții vor avea sarcina de a prezenta o pâine fabricată în proces artizanal. Concurentul declară la înscrierea în concurs pe propria răspundere că acest produs este realizat în regim artizanal și se produce într-o cantitate de maxim 150 kg/zi.

Produsul clasat pe locul I va purta titlul de PÂINEA ANULUI 2019 REALIZATĂ ARTIZANAL ÎN ROMÂNIA.

Categoria P2: Creație Artistică din Aluat de Panificație VINERI – 29 martie 2019

Tematica: Veșnicia s-a născut la sat

Concurenții vor prezenta o piesă artistică obținută din aluat de panificație, după talentul și fantezia fiecărui concurent în parte, respectând tematica impusă. La realizarea piesei sunt admise doar ingrediente comestibile, sunt eliminate din concurs lucrările care folosesc diverse materiale necomestibile, chiar dacă acestea sunt folosite ca suport. Dimensiunea lucrării va fi de maxim 90×90 cm.

Categoria P3: Produse de Patiserie VINERI – 29 martie 2019

Tematica: Produse de patiserie pentru generația Millenials din mediul urban 

La această categorie concurenții vor avea sarcina de a prezenta un produs de patiserie pe care-l consideră vandabil generației de adulți tineri din mediul urban. Produsul de patiserie se poate realiza din orice tip de aluat.

 

SECȚIUNEA GASTRONOMIE [G]

Categoria G1: Platouri culinare reci       SÂMBĂTĂ – 30 martie 2019

Bucătarii pot concura individual sau în echipe și vor prezenta un platou festiv, prezentat rece, un preparat tradițional românesc și un desert de restaurant. Se vor folosi exclusiv materii prime și auxiliare autorizate pentru consum, disponibile pe piață.

Categoria G2: Sculptură în fructe și legume     SÂMBĂTĂ – 30 martie 2019

 Tematica: Păsări și flori

La această categorie concurenții vor trebui să prezinte compoziții realizate în prealabil și să sculpteze la fața locului o compoziție din fructe și/sau legume. La realizarea piesei se vor folosi exclusiv fructe și legume autorizate pentru consum.

 

Găsiți regulamentul complet al Concursurilor GastroPan precum și formularul de înscriere pe www.gastropan.ro

Informații suplimentare despre Concursurile GastroPan 2019 pot fi solicitate la telefon 0756-610.883 sau e-mail concurs@gastropan.ro