50% este nivelul subvenționării dobânzii creditelor garantate de stat pentru morari, propus de ROMPAN

Aurel Popescu, liderul ROMPAN dă asigurări că nu se pune problema unei crize alimentare, susținând că industria de morărit-panificație este pregătită să facă pâine indiferent de prețul grâului și indiferent de unde provine acest grâu.

El a mai adăugat faptul că asigurarea grâului necesar pentru a onora comenzile din sfera comercială este o prioritate.

“Eu consider că este necesară în perioada următoare o balanță a grâului, să fie analizată la nivel guvernamental și să se ia măsurile care se impun după analizarea acestei balanțe. Noi, ROMPAN, am avut discuții și cu premierul Ludovic Orban și cu conducerea MADR, am lansat propuneri printre care aș vrea să vă aduc la cunoștință cea mai importantă propunere: garanții din partea Statului pentru creditele acordate morilor în vederea cumpărării grâului pentru tot anul recoltă și subvenționarea cu 50% a dobânzii acestor credite. Din păcate MADR tergiversează această problemă și îmi este teamă că va fi prea târziu până se va lua această hotărâre…”, a declarat Aurel Popescu, președintele ROMPAN.

Citiți articolul integral în ediția iulie-august 2020 a revistei Brutarul-Cofetarul.

Autor: Daniel Maior, Editor – Revista Brutarul-Cofetarul

 

Republicarea conținutului website-ului www.brutarul.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.brutarul.ro