Luni, 04 Decembrie 2017 09:25

Revoluția fiscală – schimbări în taxarea forței de muncă (2)

Citiți articolul anterior AICI!

 

Aceste schimbări influențează salariul net al angajaților dacă salariul brut al acestora rămâne la fel și după 1 ianuarie 2018, dat fiind faptul că un procent mai mare de contribuții sociale individuale urmează să se aplice la același salariu brut.

De exemplu, pentru un salariu brut de 4.000 lei, salariul net va scădea de la aproximativ 2.800 lei la aproximativ 2.300 lei, deci cu aproximativ 17%.

OUG nr. 79/2017 nu prevede obligativitatea angajatorilor de a accepta o mărire a salariilor brute astfel încât, prin aplicarea noului nivel de taxare la salariile brute mărite, angajații să își păstreze același nivel al salariului net.

Angajatorul poate însă decide să le ofere angajaților posibilitatea păstrării aceluiași nivel al salariilor nete, prin mărirea salariilor brute. Această facilitate poate fi implementată prin acte adiționale la contractele individuale de muncă, cu luarea însă în calcul a unor posibile mecanisme contractuale de protecție a angajatorului pentru reducerea riscurilor unor eventuale modificări viitoare ale taxării forței de muncă care ar putea genera o creștere a costului total al angajatorului cu forța de muncă.

Astfel, de exemplu, dacă Parlamentul respinge OUG nr. 79/2017 sau Curtea Constituțională o declară neconstituțională după ce sunt semnate acte adiționale de mărire a salariilor brute, cadrul legal ar reveni la statutul său actual care, aplicat la noile salarii brute mărite, ar genera o creștere a cheltuielilor totale ale angajatorului cu forța de muncă.

Un risc similar există și în cazul în care, după ce sunt semnate acte adiționale de mărire a salariilor brute, chiar dacă OUG nr. 79/2017 este aprobată de Parlament și nu este declarată neconstituțională, Guvernul/Parlamentul schimbă cadrul legal printr-un nou act normativ cu aceleași efecte sau efecte similare.

Pentru a pune presiune pe angajatori în vederea majorării salariilor brute astfel încât salariile nete ale angajaților să nu fie afectate de noile schimbări adoptate prin OUG nr. 79/2017, Guvernul a adoptat și Ordonanța de Urgență nr. 82 din 8 noiembrie 2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial din 16 noiembrie 2017 (în continuare OUG nr. 82/2017).

Pentru angajatorii care nu au încheiat contracte colective de muncă, prin excepție de la Legea nr. 62/2011 a dialogului social (conform căreia negocierea colectivă este obligatorie doar în cazul unităților cu cel puțin 21 de angajați), OUG nr. 82/2017 prevede obligativitatea inițierii negocierii colective pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 79/2017.

Pentru angajatorii care au încheiat deja contracte colective de muncă care sunt în vigoare, OUG nr. 82/2017 prevede obligativitatea negocierii colective a actelor adiționale la contractele colective de muncă în vigoare pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 79/2017.

Aceste obligații sunt stipulate pentru perioada 20 noiembrie – 20 decembrie 2017.

Același act normativ prevede că reprezentanții angajaților pot invita la negocierile colective un reprezentant al unei federații reprezentative la sectorul de activitate sau al unei confederații sindicale reprezentative la nivel național.

Încălcarea obligației de a iniția negocieri colective constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 lei și 10.000 lei.

 

 

juridic signo

Republicarea conținutului website-ului www.brutarul.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.brutarul.ro.

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…