Marți, 28 Noiembrie 2017 11:57

Revoluția fiscală – schimbări în taxarea forței de muncă (1)

La data de 10 noiembrie 2017 a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență nr. 79 din 8 noiembrie 2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (în continuare OUG nr. 79/2017) prin care sunt aduse o serie de modificări importante în domeniul fiscalității, începând cu 1 ianuarie 2018. Vom prezenta în continuare principalele modificări din perspectiva taxării forței de muncă.

Noul act normativ prevede o serie de modificări în acest sens, aplicabile începând cu 1 ianuarie 2018, prin care se modifică cadrul legal al taxării forței de muncă, după cum urmează:

a) Impozitul pe veniturile din salarii

Impozitul pe veniturile din salarii se reduce de la 16% la 10%. Se modifică și limita maximă a venitului brut pentru care se aplică deducerea personală, precum și cuantumul acestei deduceri, astfel: limitată maximă a venitului brut pentru care se aplică deducerea personală a fost mărită de la 3.000 lei la 3.600 lei, iar deducerea efectivă a fost mărită, fiind stabilită în continuare degresiv, în funcție de venitul brut efectiv și de numărul de persoane aflat în întreținere. 

b) Contribuţia de asigurări sociale (CAS)

S-a stipulat o cotă unică a CAS, în sarcina angajatului (individuală), de 25%, față de vechea reglementare în care exista o contribuție individuală de 10,5% și o contribuție datorată de angajator de 15,8% (în total 26,3%).

c) Contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS)

S-a stipulat o cotă unică a CASS, în sarcina angajatului (individuală), de 10%, față de vechea reglementare în care exista o contribuție individuală de 5,5% și o contribuție datorată de angajator de 5,2% (în total 10,7%).

d) Alte contribuții

S-a renunțat la contribuțiile de asigurări pentru şomaj (0,5% pentru contribuţia individuală și 0,5% pentru contribuţia datorată de angajator), la contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate (0,85%, datorată de angajator), la contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale (0,15%, datorată de angajator) și la contribuţia la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale (0,25%, datorată de angajator), fiind stipulată o contribuţie unică asiguratorie pentru muncă de 2,25%, în sarcina angajatorului.

Așadar, per total:

  1. Impozitul pe veniturile din salarii se reduce de la 16% la 10%;
  2. Contribuțiile sociale datorate de angajați cresc de la 16,5% la 35%;
  3. Contribuțiile sociale datorate de angajator scad de la 22,75% la 2,25%.  

(continuăm)

 

juridic signo

Republicarea conținutului website-ului www.brutarul.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.brutarul.ro.

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…