Luni, 20 Noiembrie 2017 10:46

JURIDIC: Evaluarea riscului fiscal din perspectiva înregistrării în scopuri de taxă pe valoarea adăugată (3)

Citiți articolul anterior AICI.

 

Potrivit noii reglementări, fiecărui criteriu îi corespunde un punctaj negativ. Punctajul final care determină nivelul riscului fiscal se calculează prin însumarea punctajelor aferente fiecărui criteriu de risc la care se adaugă 100 de puncte. Persoana impozabilă prezintă risc fiscal ridicat dacă punctajul obţinut este mai mic de 51 de puncte.

Din păcate însă, noua reglementare nu stabilește care este punctajul negativ aferent fiecărui criteriu de evaluare.

În cazul în care persoana impozabilă prezintă risc fiscal ridicat, organul fiscal transmite persoanei impozabile o notificare prin care invită la sediul său reprezentantul legal al persoanei impozabile pentru clarificări.

Dacă reprezentantul legal al persoanei impozabile se prezintă la locul şi data stabilite prin notificare, furnizează date şi informaţii, precum şi documente, dar acestea nu sunt concludente pentru reevaluarea nivelului riscului fiscal, organul fiscal competent transmite motivat solicitarea de înregistrare în scopuri de TVA şi documentaţia care a stat la baza analizei direcţiei regionale antifraudă fiscală care are sediul în aria de competenţă teritorială a direcţiei generale regionale a finanţelor publice din care face parte organul fiscal competent.

În urma verificărilor efectuate, direcţia regională antifraudă fiscală transmite organului fiscal competent un raport care cuprinde motivele de fapt şi de drept care stau la baza propunerii de aprobare sau de respingere a înregistrării în scopuri de TVA.

 

juridic signo

Republicarea conținutului website-ului www.brutarul.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.brutarul.ro.

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…