Joi, 16 Noiembrie 2017 10:01

REȚETĂ: Prăjitură cu brânză de vaci şi cacao

INGREDIENTE

Blat: 5 ouă, 220 g zahăr, 200 g unt topit, 250 ml apă minerală sau 250 ml suc de portocale, 300 g făină, 20 g cacao, 10 g praf de copt, 30 ml lichior de cafea.

Umplutură: 500 g brânză de vaci, 220 g zahăr, 2 ouă, coajă rasă de la o lămâie, 40 g budincă de vanilie.

MOD DE PREPARARE

Pentru blat: mixăm ouăle cu zahărul, adăugăm untul topit şi răcit, apa treptat şi la urmă făina amestecată cu cacao şi praful de copt. La sfârşit punem lichior de cafea care îi va conferi o aromă deosebită. Turnăm jumătate din compoziţie în tava (d=25x35 cm) unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie pentru copt şi dăm la cuptor pentru 10 minute. Între timp pregătim umplutura: mixăm ouăle cu zahărul, adăugăm brânză de vaci, plicul de budincă de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Scoatem blatul pe jumătate copt din cuptor şi turnăm umplutura peste el, apoi cealaltă jumătate de blat rămasă şi dăm din nou tava la cuptor.

 

Republicarea conținutului website-ului www.brutarul.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.brutarul.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…