Joi, 19 Octombrie 2017 10:00

REȚETĂ: Cuburi din făină de alac cu prune deshidratate

Ingrediente:

- făină de alac TIP 600 – 100%

- prune deshidratate – 20%

- nucă măcinată – 12%

- miere – 8%

- scorțișoară măcinată – 0.7%

- sare – 1.5%

- drojdie – 5%

- apă – 50-52%

Proces tehnologic:

Durata frământării: 3 min. la viteză mică și 4 min. la viteză mare. Prunele deshidratate se adaugă la a doua fază de frământare.

Temperatura aluatului: 28-29°C.

Timp repaus: 29 min.

Aluatul de 2700 g se divizează în 30 buc. de câte 90 g, se modelează și se așează pe tăvi de copt de dimensiunea 58 x 80 cm, aprox. 5-6 tăvi.

Se lasă la repaus timp de 30-40 min.

Pe bucățile de aluat se aplică ouă bătute, se pot decora, după gust, cu zahăr ornamental sau migdale răzuite.

Durata coacerii: 14-16 min. la o temperatură de 220-200°C.

 

Produs câştigător la concursul de patiserie GastroPan 2013, creat de Tőkés Tibor.

 

Republicarea conținutului website-ului www.brutarul.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.brutarul.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…