Vineri, 06 Octombrie 2017 15:19

REȚETĂ: Tort Sacher

Ingrediente pentru un tort cu diametrul de 23 cm

Pentru un blat Sacher: 120 g trufe de ciocolată, 120 g unt, 40 g zahăr pudră, 6 gălbenuşuri, 6 albuşuri, 160 g zahăr, 120 g făină

Pentru glazura obţinută din trufe de ciocolată: 450 g zahăr, 18 ml apă, 37,5 g trufe de ciocolată sfărâmate mărunt

Alte necesităţi: Formă de tort rotund cu diametrul de 23 cm, hârtie de copt, aprox. 300 g gem de caise

Proces tehnologic: 

Pentru aluatul Sacher încălzim ciocolata într-o baie de apă fierbinte, menţinem la temperatura de aprox. 32°C, apoi amestecăm cu untul moale şi cu zahăr pudră. Adăugăm continuu gălbenuşurile. Albuşurile le batem spumă, comasăm cele două aluate, apoi cernem făina în aluat.

Tapetăm fundul formei de tort cu hârtie de copt, turnăm deasupra aluatul şi întindem uniform. Punem la copt într-un cuptor preîncălzit la 180°C şi coacem 55 minute. Lăsăm la răcit, apoi întoarcem pe o foaie, pe care am împrăştiat în prealabil zahăr fin.

Desprindem tortul de formă cu un cuţit mic, îl scoatem din formă şi îl tăiem în două felii. Umplem cu jumătate din gemul de caise strivit. Pentru următoarele proceduri este recomandat ca tortul să fie aşezat pe o foaie de carton cu diametrul identic.

Gemul rămas îl fierbem, apoi ungem cu un strat subţire suprafaţa şi laturile tortului. Marginile suprafeţei le scoatem în evidenţă. Stratul de gem constituie bază pentru glazura de ciocolată, simultan împiedică deshidratarea tortului, precum şi strălucirea glazurii.

Cantitatea de glazură recomandată în reţetă este calculată cu aproximaţie, deoarece ar fi suficientă şi pentru două torturi.

Pentru ca suprafaţa tortului să fie netedă şi uniformă, trebuie turnat glazură din abundenţă, precum se vede şi pe imagine. Pe vas, pe sită, şi pe masă oricum ajung câteva picături nedorite. Din glazura rămasă putem prepara şi o altă glazură, putându-se fierbe din nou.

Tortul învelit cu glazură trebuie aşezat imediat pe un suport stabil. După întărirea glazurii îndepărtăm cu un cuţit mic glazura întărită şi scursă pe margini. Luăm tortul de pe suportul stabil cu un cuţit rece şi umezit, apoi îl aşezăm pe o tavă pentru tort.

folyamat

Republicarea conținutului website-ului www.brutarul.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.brutarul.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…