Luni, 25 Septembrie 2017 12:28

Ciocolaterie artizanală

Atracția pentru ciocolată rămâne de actualitate și oferă oportunitatea de a da frâu liber fanteziei celor mai creativi cofetari. Deserturile pot fi transformate în opere de artă cu doar câteva decorațiuni de ciocolată, iar vitrinele cofetăriilor vor atrage privirile gurmanzilor cu platourile de specialități realizate din ciocolată – praline artizanale, bomboane de ciocolată cu diferite decoruri și umpluturi, trufe și figurine.

Totuși, ciocolata și transformarea ei în artă nu este pentru oricine, fiind nevoie de cunoștințe precise și rigurozitate în aplicarea lor, astfel încât rezultatele să fie de excepție iar produsele obținute să aibă gustul, aspectul și forma dorite.

Înțelegerea proprietăților fiecărui tip de ciocolată, selectarea sortimentului potrivit pentru produsul pe care doriți să îl realizați, prelucrarea ciocolatei și modelarea ei le puteți deprinde în cadrul sesiunilor de pregătire destinate acestor game de produse.

Unul dintre cursurile de perfecționare susținute de Asociația Pangastro este dedicat Ciocolateriei Artizanale și presupune învățarea obținerii manuale a pralinelor artizanale, trufelor și bomboanelor în peste 20 de forme și sortimente, cu sau fără umpluturi.

Formatorul specializat lucrează alături de cursanți și le oferă acestora oportunitatea de a crea ei înșiși produse, experimentând diverse forme și tipuri de ciocolată.

Fiecare dintre participanții la acest curs va obține, pe lângă cunoștințele de ordin practic și teoretic, o serie de rețete pe care le poate introduce în cofetăria în care lucrează sau pe care le poate transforma în noi produse cu care să își uimească clienții.

 

banner ciocolaterie artizanala

Mai multe detalii despre următoarea sesiune a cursului Ciocolaterie artizanală (11-12 octombrie, Cluj-Napoca) și despre locurile disponibile puteți afla direct de la organizatori la telefon 0371-328.698, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…