Luni, 25 Septembrie 2017 11:21

Torturi și deserturi dietetice - soluția pentru cofetăriile moderne

Atenția consumatorilor pentru nutriție, alături de tendința de a reduce cantitatea de zahăr din alimentație sunt doar doi dintre factorii care contribuie la creșterea interesului pentru deserturile dietetice și deschiderea unui nou segment de consumatori. Pe lângă cei dornici de o schimbare în regimul alimentar, există în România peste 2 milioane de diabetici diagnosticați și aproximativ 4 milioane de persoane predispuse la dezvoltarea acestei boli. Atât în rândul adulților cât și în cel al copiilor, cazurile de diabet s-au dublat în ultimii zece ani, fiind astăzi cu până la 40% mai multe decât în Olanda și de două ori mai multe decât în Marea Britanie.

Cofetăriile și laboratoarele de cofetărie se confruntă astfel cu solicitări specifice din partea acestor categorii de consumatori, având posibilitatea de a adresa această nișă de piață prin dezvoltarea unor deserturi speciale.

Mai mult, creșterea incidenței alergiilor în rândul consumatorilor, precum și o creștere a conștientizării importanței de a evita alergeni precum lactoza și glutenul – aflați acum în atenția publicului consumator- generează o nouă cerere de produse speciale. Deserturile fără gluten sau fără lactoză sunt solicitate atât de către cei care au interdicție pentru aceste ingrediente, cât și de cei care adoptă diete speciale din dorința de a avea un stil de viață mai sănătos.

Unul dintre cele mai solicitate cursuri din țară pentru deserturi și torturi dietetice este cel organizat de Asociația Pangastro în perioada 27-28 septembrie. Cursanții care participă la această sesiune de curs vor învăța cum să pregătească torturi și deserturi fără zahăr și/sau fără făină, astfel încât să introducă în portofoliul de produse ale cofetăriilor în care activează o gamă specială de produse cu care să atragă noi clienți.

banner deserturi dietetice

 

 

Pentru informații privind disponibilitatea locurilor și conținutul cursului vă rugăm să ne contactați la 0371-328.698, 0732-575.556 sau pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…