Joi, 21 Septembrie 2017 14:53

REȚETĂ: Trufe cu caramel

1. Caramel cu frișcă

Zahăr 1000 g

Frișcă 600 g

Se fierbe frișca, iar separat se topește zahărul întru-un vas din metal la care se va adăuga frișca fierbinte.

2. Ganache de caramel

Frișcă 600 g

Caramel cu frișcă 400 g (vezi punctul 1)

Ciocolată lapte 1800 g

Pălincă de prune 200 g

Se fierbe frișca și frișca de caramel și se adaugă ciocolata. Se omogenizează, iar la sfârșit se adaugă pălinca.

Compoziția se lasă la repaus timp de 24 ore la temperatura de 18-20°C, apoi ganache-ul se răcește prin metoda de cristalizare pe o masă de marmură, apoi se fac mici grămezi de câte 10 g. Se întăresc în frigider, se formează rotund cu mâna și se învelesc cu un strat subțire de ciocolată.

Bomboanele de ciocolată se vor orna cu pudră de cacao sau spărtură de alune.

trufe

Republicarea conținutului website-ului www.brutarul.ro este permisă în limita de 400 de caractere, cu precizarea sursei și inserarea unui link spre www.brutarul.ro.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…