Vineri, 11 August 2017 15:48

REȚETĂ: praline Figaro

Proces tehnologic:

1. Se vor prepara praline de migdale de culoare închisă sau praline de alune culoare deschisă. Pralinele trebuie preparate în proporție de 1:1 cu zahăr și alune turcești prăjite (nu arahide), și tot în proporție de 1:1 de migdale prăjite la o culoare mai închisă și adaos de zahăr se pregătesc praline de migdale. Cantitatea de unt de cacao se va adăuga întotdeauna doar la sfârșitul procesului de realizare a pralinei, în acest caz 18-20%.

2. Ambele compoziții trebuie temperate să ajungă la temperatura de 24-25°C, apoi se va întinde pe o foaie de hârtie la o grosime de 2 mm folosind ca ajutor unei șipci groase de 2 mm. Cu o altă șipcă de 2 mm se va întinde nuga de alune, iar surplusul se va elimina. Se va dezlipi șipca de pe hârtie și se lasă nuga la întărit la o temperatură de 16°C. Pe foaia anterioară se va aplica un strat de 2 mm din nuga de migdale, acest proces se va repeta până se ajunge la 3 straturi de praline de migdale și 4 straturi de praline alune.

3. Straturile de nuga se vor acoperi cu un strat de ciocolată neagră amestecat cu nuga de migdale de cca. 1 mm grosime. Înainte să se întărească definitiv ciocolata, se va diviza în cuburi de 18-20 mm. După divizare se lasă bucățile să se întărească bine. Întărirea să se producă în spații cu aer condiționat și nu în frigider. Pentru că produsul se topește foarte ușor, se va comercializa împachetat în folie de aluminiu.

 

Mai multe rețete se pot învăța la cursul de ciocolaterie organizat de Asociația PanGastRo în perioada 11-12 octombrie 2017.

Detalii: 0732-575.556, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

curs ciocolaterie

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…