Luni, 17 Iulie 2017 09:38

Producția de cereale din sudul Europei este grav afectată de secetă

 

Din cauza secetei, anul acesta producția de cereale din Italia și Spania poate ajunge la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani, informează Reuters, citată de Agerpres.

Castilia și Leon, principalele regiuni unde cultivă cereale în Spania, au fost deosebit de afectate, pierderile suferite de recolte fiind estimate undeva între 60 și 70%.

"Anul asta nu a fost unul prost, a fost catastrofic. Nu îmi amintesc un an ca acesta după 1992", a declarat Joaquin Antonio Pino, un cultivator de cereale din Sinlabajos, Avila. Potrivit lui Pino, multe terenuri cultivate cu cereale nici măcar nu au mai fost treierate pentru că veniturile din strângerea recoltelor nu ar fi acoperit mici măcar salariile pentru muncitori.

Deși Uniunea Europeană pe ansamblu este un important exportator de grâu, Spania și Italia se bazează pe importurile din alte țări, inclusiv Franța, Marea Britanie și Ucraina. Potrivit firmei de consultanță Agroinfomarket, în anul agricol 2017-2018, importurile de grâu moale ale Spaniei ar urma să crească cu peste 40% până la 5,6 milioane tone.

Mai multe detalii despre acest subiect găsiți pe www.agerpres.ro

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…