Joi, 04 Mai 2017 21:02

Câştigătorii Concursurilor GastroPan: cei mai buni brutari, cofetari şi bucătari din România

Cele mai bune brutării, cofetării şi restaurante din ţară şi-au trimis specialiştii să îşi întreacă talentele în cadrul Concursurilor GastroPan, desfăşurate în perioada 23-25 martie la Sibiu. Concursurile GastroPan au atras la expoziţia GastroPan din Sibiu peste 100 brutari, cofetari şi bucătari talentaţi din toată ţara. 

Pe lângă marile trofee, Pâinea Anului 2017 şi Tortul Anului 2017, au fost premiate cele mai gustoase produse de patiserie, cele mai impresionante piese artistice din aluat de panificaţie, pastă de zahăr sau ciocolată şi cele mai reuşite platouri culinare şi sculpturi în legume şi fructe. Vă prezentăm câştigătorii celor 9 categorii ale Concursurilor GastroPan 2017.

 

DSC 6220



COFETĂRIE

Tortul Anului 2017

Tematica a fost: Exotic Cakes. Cel mai bun tort are un blat din bezea cu zahăr brun, pudră de cacao fără gluten, mousse de rodie și pudră de piper roșu, blat din bezea și fistic caramelizat și decor cu pictură hand made.

Premiații categoriei:
Locul I: Cazacu Anastasia – Vipp Fashion Srl, Bârlad
Locul II: Ciobanu Cristina – Hotel Belvedere, Brașov
Locul III: Șerbu Camelia – Ana Pan, București

Premiu de excelență:
Ciobaniuc Vasilică – Megasimitis Srl, Constanța
Timicer Victoria Cristina – Reghina Prodimpex, Cluj Napoca
Apostol Irina – Art Dessert Srl, București

Mențiune:
Flavian Dobre – Master Bakery Srl, Crevedia
Preda Simona Maria – Hotel Belvedere, Brașov
Paraschivescu Anca – Ana Pan, București
Obrejan Luminița – Vila Castelul Maria, Banpotoc
Filip Ana Maria Claudia – Vipp Fashion Srl, Bârlad
Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion Srl, Bârlad
Râpa Alexandru Rareș – Fantezia Decor Srl, Satu Mare
Râpa Otilia – Fantezia Decor Srl, Satu Mare
Radu Mihaela – Raema Srl, Mediaș
Radu Simona – Raema Srl, Mediaș
Szokoly Attila – Reghina Prodimpex, Cluj Napoca

C2A LOC1 rs

 

Creație artistică din pastă de zahăr

Piesele artistice au reflectat tematica impusă: Cinema. Cea mai reușită creație artistică din pastă de zahăr a fost inspirată de filmul Pirații din Caraibe, realizată de Velniceriu Ionela de la Megasimitis Srl din Constanța.

Premiații categoriei:
Locul I: Velniceriu Ionela – Megasimitis Srl, Constanța
Locul II: Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion Srl, Bârlad
Locul III: Râpa Otilia – Fantezia Decor Srl, Satu Mare

Premiu de excelență:
Raluca Tircomnicu – Busy Bee Party Cakes Srl, Pitești
Crina Biris – Master Bakery Srl, Crevedia
Brinzoi Elisabeta – Ana Pan, București
Apostol Irina – Art Dessert Srl, București

Mențiune:
Nistor Cristina – Belpan Srl, Suceava
Petruț Violeta-Florentina – Garda Construct Srl, Deva
Barbu Mariana – Hotel Ramada Pitești, Pitești
Radu Mihaela – Raema Srl, Mediaș
Radu Simona – Raema Srl, Mediaș

C2B LOC1 rs

Creație artistică din ciocolată

Noua categorie de concurs a avut ca tematică tot Cinema. Cea mai reușită creație artistică din ciocolată  cu motive din filmele James Bond, a fost realizată de Farkas Ferenc de la Dioszegi Srl.

Premiații categoriei:
Locul I: Farkas Ferenc – Dioszegi Srl, Sfântu Gheorghe
Locul II: Balea Loredana Maria – Reghina Prodimpex Srl, Cluj Napoca

 

PANIFICAȚIE-PATISERIE

Pâinea Anului 2017

În funcție de procesele tehnologice și cantitățile produse, au fost premiate cea mai bună pâine fabricată industrial și cea mai bună pâine realizată artizanal în România.

 

DSC 7359


Pâinea Anului 2017 realizată artizanal în România

Cea mai bună pâine artizanală, Pâinea de soare, conține făină de secară, făină tip 650, făină tip 1250, făină integrală de speltă, făină de secară prăjită, drojdie, sare iodată, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de susan, morcovi și apă.
Iată câștigătorii categoriei:

Locul I: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Locul II: Chica Mirabela – Ardelean Adrian Company Srl, Lugoj
Locul III: Diószegi László – Madexport Srl, Sfântu Gheorghe  

Premiu de excelență:
Butnaru Iliuța – Adriana Bolgiu SNC, Urlați
Geambazu Nicolae Florin – Megasimitis Srl, Constanța – premiu de excelență pentru inovație

Mențiune:
Butnaru Mihai – Adriana Bolgiu SNC, Urlați
Beldiman George – Adriana Bolgiu SNC, Urlați
Bârsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Bocskor Rozália – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Tőkés Tibor – Pâine de Casă Srl, Târgu Mureș
Dénes Imre – Madexport Srl, Sfântu Gheorghe

DSC 7277


Pâinea Anului 2017 fabricată industrial în România

Lucrarea câștigătoare ”este o pâine neagră cu cartofi, pâine cu maia de 16 ore, 30% maia, făină de 112 și făină de 55, care se menține proaspătă și o săptămână.” – a declarat la festivitatea de premiere dl. Diószegi László, creatorul pâinii câștigătoare.

Premiații categoriei:
Locul I: Diószegi László – Madexport Srl, Sfântu Gheorghe
Locul II: Alina Soare – Velrom Srl, Târgoviște
Locul III: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin

 Mențiune:
Silvia Voica – Vel Pitar, București
Georgel Tudor – Vel Pitar, București
Radu Georgiana – Vel Pitar, București
Bârsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Bocskor Rozália – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Tőkés Tibor – Pâine de Casă Srl, Târgu Mureș
Dénes Emese – Madexport Srl, Sfântu Gheorghe

DSC 7551

Creaţie Artistică din Aluat de Panificaţie

Tematica categoriei a fost Toamna la țară. Câștigătorul  categoriei a fost Farkas Ferenc, reprezentant al companiei Madexport Srl din Sfântu Gheorghe, care a realizat o creație artistică care prezintă momentul recoltării strugurilor dar și alte fructe și legume specifice vieții la țară în timpul toamnei.

Premiații categoriei:
Locul I: Farkas Ferenc – Madexport Srl, Sfântu Gheorghe
Locul II: Geambazu Nicolae Florin – Megasimitis Srl, Constanța
Locul III: Tőkés Tibor – Pâine de Casă Srl, Târgu Mureș

Produse de Patiserie

Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi pogăcelul cu cartofi realizat de către Bocskor Rozália de la societatea Brutăria Bocskor, un produs sărat de patiserie pentru mic dejun, din făină tip 480, cartofi, drojdie, smântână, unt, ouă, sare, zahăr, semințe de dovleac și semințe de mac.

Premiații categoriei:
Locul I: Bocskor Rozália – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Locul II: Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion Srl, Bârlad
Locul III: Farkas Ferenc – Madexport Srl, Sfântu Gheorghe

Mențiune:
Elena Hozoc – Vel Pitar, Râmnicu Vâlcea
Mihaela Ciobanica – Vel Pitar, Râmnicu Vâlcea
Bârsan Csaba – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin
Tőkés Tibor – Pâine de Casă Srl, Târgu Mureș
Diószegi László – Madexport Srl, Sfântu Gheorghe
Filip Anamaria – Vipp Fashion Srl, Bârlad

Premiu special de panificație – Diplomă de excelență pentru întreaga activitate și creativitate de-a lungul anilor la Concursurile GastroPan: Tőkés Tibor, maestru brutar

 GASTRONOMIE

Platouri Culinare Reci

Locul I la proba individuală a fost câştigat de Ciutacu Gheorghe, reprezentant al Total Food Trading Srl din București. Câştigătorul a pregătit un platou festiv cu ton roșu infuzat cu lemn dulce și ghimbir în mantie de ricotta și cerneală de sepie, terină de șalău cu creveți, fasole roșie și mazăre, somon parfumat cu lemongrass și cremă de brânză, rodul pământului (crutoane pâine, măsline, cartof dulce, lăstar de floarea soarelui, veloute de păstârnac și ardei roșu pe cruton de biscuite cu quinoa, paletă de legume multicolore (sparanghel, cartof mov, conopidă, morcov, țelină, ulei de măsline), sos de limetta și sos Dijon.
La categoria Platou festiv pregătit de către o echipă de bucătari câştigătoarea a fost echipa de la Hotelul Belvedere din Brașov. Bucătarii au prezentat un platou cu pește, savarină cu fructe de mare coaptă și glasată cu unt de homar, terină din file Halibut cu creveți, edamame și spanac, somon marinat cu cremă de hrean, alge marine în mantie de praz infuzat în consomme de legume cu curry, batog din coadă de Monk fish. În afara de aceste preparate lucrarea câștigătoare a mai conținut ca și garnitură biscuiți de orez cu sepie, semisferă din buillabase cu legume și cilindru din file de șalău, millefolie din dovleac cu cremă de brânză de capră și legume, panna cotta din lapte de capră cu legume, mixt de salată cu legume și sosuri de leurdă cu hrean și de muștar cu mascarpone cu curry și salsa de avocado cu mango ușor picantă.

Iată câştigătorii categoriei:
Locul I (individual): Ciutacu Gheorghe – București
Locul I (echipă): Bejenaru Vasilică, Gido Silviu Mihai – Hotel Belvedere, Brașov

Locul II (individual): Florea Ion – Unita Turism Holding S.A., Timișoara
Locul II (echipă): Voicu Filip, Preda Liviu – Brasserie Luther Srl, Brașov

Locul III (individual): Muntean Nicolae Marius – Proiect Turism Srl, Sibiu
Locul III (echipă): Anghel Roxana, Banciu Dumitru, Manolache Bogdan, Olariu Ovidiu – Continental Hotels București

Premiu de excelență:
Ferenczi Henrik, Csóg Réka, Țelepuș Petru, Baczo Adrian – Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși, Covasna
Nemeș Rareș, Ioan Vulcu – Retezat S.A., Sibiu

Mențiune:
Diaconeasa Ciprian – Conret Exim Srl, Deva
Filip Loredana – Quality Natural Srl, Suceava, Valea Putna
Drăguț Cristina, Predescu Nicolae – Hotel Ramada Pitești – Confiden Travel Srl, Pitești

DSC 8223

Sculptură în legume şi fructe

La această categorie, concurenţii au avut sarcina de a sculpta piese artistice din fructe şi legume având tematica ”Lumea acvatică”. Juriul a avut o sarcină foarte dificilă, bucătarii artiști au prezentat creații artistice uimitoare. În acest an două sculpturi culinare au fost premiate cu premiul I. Cele mai frumoase creaţii artistice au fost sculptate de către Foris Kinga, reprezentantă Castel Haller și Râpa Adrian Raul de la Fantezia Decor Srl.

DSC 8102

Lista câştigătorilor:
Locul I: Foris Kinga – Castel Haller, Târgu Mureș
            Râpa Adrian Raul – Fantezia Decor Srl, Satu Mare

Locul II: Manea George – Panda Express Food Srl, Constanța

Locul III: Verdeș Liliana – Alba Iulia

Premiu de excelență:
Szőcs Klára – Szőcs Klára II, Odorheiu Secuiesc

 
Organizatorii ţin să mulţumească tuturor expozanţilor, vizitatorilor, asociaţiilor de specialitate, concurenţilor, membrilor juriului şi partenerilor care au susţinut desfăşurarea acestui eveniment! Felicitări concurenţilor pentru ingeniozitate, talent şi profesionalismul cu care s-au pregătit pentru această competiţie!

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…