Joi, 04 Mai 2017 21:01

Creșteri de peste 6% pentru produsele congelate

Piața globală a produselor de patiserie congelate va crește cu aproximativ 6% până în 2024, conform unui nou raport a PMR (Persistence Market Research).
Urmând trendurile generale în alimentație și nutriție, se așteaptă ca o următoare creștere a acestui sector să fie condusă de solicitările pentru produse fără zahăr. Dar, în mod firesc, creșterea prognozată depinde de numeroși factori precum calitatea, alternativele disponibile, modificările de ordin legislativ, fluctuația prețurilor și alți factori specifici.

Consumatorii cei mai mari ai acestor produse sunt unitățile de retail, care dețin însemnate cote de piață și care influențează semnificativ acest sector. Raioanele cu produse proaspete de brutărie sau patiserie ale hipermarketurilor și supermarketurilor reprezintă factori de creștere pentru acest sector, crescând cererea de produse congelate. Totuși un important consumator de produse congelate sunt și brutăriile/patiseriile artizanale, care dețin al doilea loc în ceea ce privește cota de piață – atât în Europa cât și în America.

În ceea ce privește distribuția regională, zona Asia-Pacific, America de nord și America latină, vor genera creșteri semnificative în ceea ce privește produsele congelate în perioada menționată. Zona Asia-Pacific are o prognoză de creștere superioară celorlalte zone datorită solicitărilor venite din Australia, Japonia sau Noua Zeelandă.

Europa va deține, conform estimărilor făcute în cadrul acestui studiu, o cotă de piață de peste 60%, întrucât principalii producători de produse congelate sunt țări din vestul Europei.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…