Joi, 06 Aprilie 2017 10:25

Feeria Cake este Tortul Anului 2017

Prima zi a expoziției internaționale de panificație, cofetărie și HoReCa – GastroPan - a dat tonul evenimentului cu sute de vizitatori, expozanți și nu în ultimul rând cofetari talentați care au participat la concursurile secțiunii COFETĂRIE din cadrul Concursurilor GastroPan 2017, cu numeroase torturi și creații artistice extraordinare.

Zeci de cofetari din țară au intrat în cursă pentru premierea celui mai gustos tort și celor mai spectaculoase creații artistice din ciocolată și pastă de zahăr. Juriul format din specialiști de talie mondială au avut o sarcină ”dulce”, dar foarte dificilă, au gustat, au analizat și au ales cele mai reușite produse. Momentul zilei a fost decernarea trofeului Tortul Anului 2017, cel mai râvnit premiu al secțiunii. Cel mai bun tort s-a dovedit a fi tortul cu blat din bezea, mousse de rodie și fistic, numit Feeria Cake, creat de Cazacu Anastasia, cofetar de la Vipp Fashion din Bârlad.

Tortul Anului 2017

Pentru şansa de a câştiga trofeul Tortul Anului 2017, concurenţii au prezentat un tort inovator, ce nu se găseşte în comerţ, cu o denumire originală şi cu conţinut de ingrediente exotice (rodie, papaia, boabe tonka etc.). Tematica a fost: Exotic Cakes. Cel mai bun tort are un blat din bezea cu zahăr brun, pudră de cacao fără gluten, mousse de rodie și pudră de piper roșu, blat din bezea și fistic caramelizat și decor cu pictură hand made.

Premiații categoriei:

c1 loc1 rs

Locul I: Cazacu Anastasia – Vipp Fashion Srl, Bârlad

 

c1 loc2 rs

Locul II: Ciobanu Cristina – Hotel Belvedere, Brașov

 

c1 loc3 rs

Locul III: Șerbu Camelia – Ana Pan, București

 

 

Creație artistică din pastă de zahăr

La această categorie, concurenţii au prezentat piese artistice compuse din elemente structurale şi decorative obţinute exclusiv din pastă de zahăr, montate pe o machetă artificială. Formele, decorurile şi culorile folosite, obținute din pastă de zahăr și isomalț, au reflectat tematica impusă: Cinema - personaje celebre, reprezentanții lumii cinematografiei româneşti şi internaţionale, scene din filme, elemente din istoria cinematografului, ustensile şi elemente cinematografice, case de producţie etc.

Cea mai reușită creație artistică din pastă de zahăr a fost inspirată de filmul Pirații din Caraibe, realizată de Velniceriu Ionela de la Megasimitis Srl din Constanța.

 

Premiații categoriei:

C2A LOC1 rs

Locul I: Velniceriu Ionela – Megasimitis Srl, Constanța

 

C2A LOC3 rs

Locul II: Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion, Bârlad

 

C2A LOC2 rs

Locul III: Râpa Otilia – Fantezia Decor, Satu Mare

 

 

Creație artistică din ciocolată

Noua categorie de concurs a avut ca tematică tot Cinema. Cea mai reușită creație artistică din ciocolată cu motive din filmele James Bond, a fost realizată de Farkas Ferenc de la Dioszegi Srl.

 

Premiații categoriei:

 

C2B LOC1 rs

Locul I: Farkas Ferenc – Dioszegi srl, Sfântu Gheorghe

 

C2B LOC2 rs

Locul II: Balea Loredana Maria – Reghina Prodimpex, Cluj Napoca

 

Felicitări cofetarilor talentați care au prezentat adevărate opere de artă și torturi exotice inovatoare în cadrul Concursurilor GastroPan 2017!

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…