Este un produs care se obţine prin coacerea unui aluat fermentat preparat din făină de secară, în proporţie de 50%, făină integrală de grâu 50%, drojdie, sare şi apă. Produsul se fabrică în greutate de 0,350 kg sau 1 kg. Procesul tehnologic se ...
Asociația PanGastRo organizează din nou, în perioada 6-7 decembrie, la Odorheiu Secuiesc, un curs practic şi intensiv dedicat realizării artizanale a fursecurilor French Macarons şi a altor 14 tipuri de deserturi şi dulcuri care compun ...
FĂINA DE OVĂZ Ovăzul (Avena spp.) aparține familiei Poaceae și este cultivat în special în zonele cu climă umedă, ploioasă şi răcoroasă, cu ploi dese în timpul perioadei de creştere şi cu mult soare şi lumină în timpul perioadei de recoltare Cea ...
În perioada 24-26 Mai 2018 are loc cel de-al 9-lea Congres Central European pentru Alimentație (CEFood) și Simpozionul Asociației Specialiștilor din Morărit și Panificație cu tema – Rolul proceselor fermentative în obținerea produselor tradiționale ...
În fiecare an, o medie de 320.000 de cazuri legate de intoxicații alimentare sunt înregistrate în Uniunea Europeană1, iar contaminarea încrucișată are rol în acesta. În orice bucătărie este extrem de important ca agenții infecțioși de pe suprafețe ...
De ce folosim cisteina în panificație? Unul dintre aditivii alimentari care fac obiectul controverselor actuale legate de inocuitatea alimentelor este L-cisteina și derivații acesteia (L-cisteina monohidrat, clorhidratul de cisteină etc). Aceștia ...

Hide Main content block

JURIDIC: Evaluarea riscului fiscal din perspectiva înregistr…

Stiri

Citiți articolul anterior AICI.   Potrivit noii reglementări, fiecărui criteriu îi corespunde un punctaj negativ. Punctajul final care determină nivelul riscului fiscal se calculează prin însumarea punctajelor aferente fiecărui criteriu de risc...

Citeşte mai departe

REȚETĂ: Prăjitură cu brânză de vaci şi cacao

Stiri

INGREDIENTE Blat: 5 ouă, 220 g zahăr, 200 g unt topit, 250 ml apă minerală sau 250 ml suc de portocale, 300 g făină, 20 g cacao, 10 g praf de...

Citeşte mai departe

TEHNOLOGIE: Materii prime inovative pentru industria de pani…

Stiri

Citiți articolul anterior AICI.   Datorită compoziției sale hrișca este inclusă în alcătuirea unor meniuri variate, în dietele multor boli, iar recent a fost inclusă în curele de slăbire. S-a descoperit că...

Citeşte mai departe

Ambalajele flexibile – inovație, eficiență, înaltă performan…

Stiri

  Ambalajul flexibil este acel tip de material care se poate deforma la 180 grade și apoi revine la formă inițială, fără a se deteriora sau rupe. O altă caracteristică este...

Citeşte mai departe

JURIDIC: Evaluarea riscului fiscal din perspectiva înregistr…

Stiri

Citiți articolul anterior AICI. 2. DETERMINAREA NIVELULUI RISCULUI FISCAL Determinarea nivelului riscului fiscal se face de organul fiscal competent după analiza criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal stabilite de noul act normativ. Noua reglementare...

Citeşte mai departe

REȚETĂ: Gogoşi umplute cu brânză de vaci de 70 g/bucată

Stiri

Descrierea procesului tehnologic Procesul tehnologic de fabricare a gogoşilor umplute cu brânză de 70 g/ bucată cuprinde următoarele operaţii: pregătirea şi dozarea materiilor prime şi auxiliare; prepararea aluatului; prepararea umpluturii; prelucrarea şi prăjirea aluatului; răcirea, ambalarea...

Citeşte mai departe
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…